Reisroute

De route die we in 10 maanden zullen afleggen staat hier bovenaan deze pagina in de header afgebeeld. De tussenstop in Abu Dabi is gewijzigd naar een tussenstop in Nairobi, Kenia.

In het kort
We vertrekken vanuit Amsterdam naar Londen-> Johannesburg, Zuid-Afrika-> via Nairobi (Kenia) naar Bangkok, Thailand-hier reizen we een paar maanden rond in Thailand en omgeving. Mogelijk Vietnam, Cambodja, Laos. Vanaf Bangkok-> Sydney, Australië-> een inlandse vlucht naar Alice Springs- inlandse vlucht naar Cairns -> reizen over land naar Brisbane-> Auckland, Nieuw-Zeeland-> Santiago de Chile, Chili – over land reizen naar Peru, Bolivia en weer richting het zuiden naar Argentinië; Beunos Aires-> Londen-> Amsterdam.

Zuid-Afrika / Swaziland / Lesotho
In Zuid-Afrika maken we een rondreis van 11 dagen met een huurauto. De rondreis begint in Johannesburg en eindigt in Durban. Wij zullen zo’n 1800km afleggen. Onderweg verblijven we o.a. in het wildpark Krugerpark waar we ook op safari gaan. We overnachten in plaatsjes als St. Lucia, in Swaziland, aan de Elephant coast, de Drakensbergen op de grens van Lesotho..enz. Het belooft een fantastische rondreis te worden vol cultuur en natuur.

Na de rondreis gaan we een periode van 6-8 weken vrijwilligerswerk doen bij God’s Golden Acre. Dit project ligt in de provincie Kwazulu-Natal in de buurt van Durban. Voor meer informatie; zie het tabblad Projecten.

Azië
We komen aan in Bangkok, Thailand.
Vanuit Bangkok reizen we via Cambodja, Vietnam en Laos naar Chiang Rai, weer in Thailand,  waar we een paar weken verblijven bij kennissen op het zendingsveld.

Australië
We vliegen op Sydney waar we een paar dagen tot een week verblijven om te acclimatiseren zodat we kunnen wennen aan het tijdsverschil en ook wat van deze mooie beroemde stad zien.
Vervolgens nemen we een inlandse vlucht naar Alice Springs, het midden van Australië,  van waaruit we een week met een camper rond zullen trekken door de Outback van Australië. Ayers Rock (Uluru) en Kings Valley staan op het programma.
Vanuit Alice Springs vliegen we naar het noorden van Australië; Cairns.
In Cairns huren we een auto waarmee we in ongeveer twee weken 1700km langs de oost kust, Queensland, richting het zuiden zullen reizen. Eindbestemming: Brisbane.

Nieuw Zeeland
Aankomst en vertrek; Auckland. In Auckland halen wij onze huurauto op. Gedurende 16 dagen zullen wij rondreizen op het Noorder eiland. Plaatsen waar we graag willen kijken zijn: National Park Tongariro en lake Taupo (vanwege het vulkanische landschap), Coromandel en Waikato regio vanwege de tropische regenwouden en de hot springs. Tenslotte Bay of Islands in het noorden, waarbij we ook graag een bezoek brengen aan de woudreuzen, kauri bomen.

Zuid-Amerika
In Zuid-Amerika hebben we 3 tot 4 maanden alvorens we vanuit Buenos Aires vertrekken richting Europa. Vanuit Santiago de Chile willen we over land reizen naar Peru en via Bolivia weer naar het zuiden naar Buenos Aires in Argentinië. We hopen in Zuid-Amerika ook vrijwilligers werk te doen. Daarvoor moeten we nog e.a. uitzoeken.
Chili: Aankomst Santiago de Chile.
Peru: in ieder geval Machu Picchu en Titicaca meer.
Boliva: in ieder geval Salar de Uyuni en de omliggende lagoons met de flamingo’s op het hoogliggende Andes plateau.
Argentinië: Vertrek vanuit Buenos Aires richting Londen.

5 Comments

  1. Wauw….dat wordt een prachtige reis! Mooi dat jullie in diverse landen vrijwilligers werk gaan doen. Wij kijken nu al uit naar jullie belevenissen, alle verhalen en bijbehorende beelden.

    1. Klopt Belinda. Het lijkt ons ook een prachtig continent, we hadden er graag ook een kijkje genomen. Op een gegeven moment moet je keuzes maken…, ons budget en de tijd is niet toereikend genoeg om alle werelddelen te bezoeken. Wie weet voor de toekomst…?!

  2. Wauw wat gaaf om op jullie site verzeild te raken! Ik ga het eens op mijn gemakje doorlezen deze zomer! Jullie leven onze droom en aan jullie zien we dus dat het echt mogelijk is! Veel zegen tijdens jullie laatste weken (toch?) Ik heb leesvoer!

    Hartelijke groet,
    Elien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *