Hạ Long Bay

Posted from tp. Hạ Long, Quảng Ninh, Vietnam.

Zoeken naar plaatjes van mooie landschappen op internet en wegdromen bij de meest prachtige foto’s van plaatsen ergens op de wereld. Vervolgens uitzoeken hoe het betreffende stukje natuur heet en waar het zich op de wereld bevindt…. Het was één van de dingen die we in het begin, zo’n drie jaar geleden, deden. We hadden nog geen concrete reisroute en vonden zo mooie bestemmingen waar we, wanneer we in het desbetreffende land zouden komen, beslist naartoe wilden. Hạ Long Bay was één van die mooie plaatjes. Na onderzoek ontdekten we dat het in Vietnam lag. Het werd op een lijstje geschreven in een klein notitieboekje: Vietnam – Hạ Long Bay.

…en toen waren we, anno 2016, in Vietnam. We reisden van zuid naar noord, van Ho Chi Minh naar Hanoi, 1850 km. Het plaatje van toen op internet,  Hạ Long Bay (zo mooi, maar zo ver weg), was ineens binnen bereik. Het weer in het noorden van Vietnam zat alleen niet zo mee, zie vorige blog, dus hielden we de voorspellingen goed in de gaten. We kozen de beste dag van deze week en dat was afgelopen zaterdag. We namen de bus vanuit Hanoi, drie en een half uur rijden, maar met een leuke stop tussendoor bij een handwerk atelier.

Terwijl wij aan een heerlijke lunch zaten voeren wij op een schip door de prachtige baai.
De ene grote rots (kalkstenen monoliet) na de andere rijst spectaculair uit de groene oceaan op. Dat wat de Vietnamezen “De dalende draak” noemen, noemen wij een fantastisch stukje Schepping. Wauw, wat mooi!
Even later peddelden we twee aan twee in een kayak tussen de ‘bergen’ door en bezochten we nog een grot.

Aan het einde van de dag liepen we weer rond in Hanoi en zaten we rond 21:00 uur bij de Burger King.  Het leven is zwaar…

9 Comments

 1. Dit moet wel een heel inspannende dag geweest zijn, de buschauffeur die jullie haalt en brengt, de kapitein van de boot die jullie rondvaart, de kok die de burgers bakt en daarna nog lang wakker liggen van al die prachtige indrukken en verwennerijen, puf -puf-poe.

 2. Hahaha, daar is jaloerse opa geloof ik.
  Wat een prachtige omgeving en wat een reisverhalen. We volgen jullie nog op de voet.
  Hoe lang zijn jullie nog in Azie?
  Hopelijk zijn jullie het nog lang niet zat om zo lang zo dicht bij elkaar te zitten en blijven jullie lekker verder van de reis genieten! Petje af hoe jullie jullie droom najagen!

  Groetjes uit een lente-achtig Nederland. De narcissen bloeien, de eerste bomen zijn al groen en de vogels zijn druk met het maken van hun nest. Ach, ik vind het niet erg. De lente kan nooit vroeg genoeg beginnen.
  Mariska

  1. Hai Mariska,
   We vertrekken komende zondag uit Vietnam. Dan vliegen we weer terug naar Bangkok. Volgende maand verlaten we Azie.
   Dat lenteweer klinkt ook wel lekker…… Jullie wonen niet zo ver van mijn zus vandaan…, misschien zit de scheiding herfstweer/lenteweer wel precies tussen jullie in. Ergens moet die grensovergang toch zijn? Of het is verschil van interpretatie… In dat geval is die van jou optimistischer!

 3. Wauw, dit is inderdaad een bijzonder mooi stukje wereld. Wat zijn jullie toch bevoorrecht om dit allemaal met eigen ogen te kunnen bekijken in plaats van mooie plaatjes kijken. Super zoals jullie inhoud geven aan deze wereld reis. Zo te zien amuseren jullie je nog allemaal prima. Vervelen is er niet bij, daar is geen tijd voor. Behalve de lente heeft ook een griepgolf toegeslagen. Hopelijk blijven jullie voor allerlei ziektes bewaard. Geniet nog even in Vietnam. Steaks gaan jullie toch naar kennissen/vrienden? Wij kijken in ieder geval al weer uit naar de volgende 6opreis blog.

 4. Zo lente-achting vind ik het hier overigens niet. Hagel, harde wind… Eerder herfstig.
  En die griep hebben we helaas ook gehad. Dus… Eh… Ja, dat was het eigenlijk wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *