Authentiek en sfeervol Hôi An

Posted from Address not found.

Echt goed slapen doe je niet in de slaapbus, maar het is een prima manier om in Vietnam te reizen. Je hebt een eigen bed-stoel, een dekentje en voetenvak met tafeltje, er is wifi aan boord en het is relatief goedkoop. Het is, naast reizen met een motor, dé manier om in Vietnam te reizen van Zuid naar Noord, of andersom. De afstanden zijn groot en het is voor ons dus een goede optie om die ’s nachts af te leggen. Scheelt meteen weer een overnachting in een hotel. Het enige jammere is dat wij ons, met onze Europese lengte, net niet kunnen strekken in de stoelen. Alle toeristen zie je met de knieën boven het voetenvak uitsteken…

De slaapbus bracht ons van Mui Ne naar het kuststadje Hôi An in centraal Vietnam. (Hôi An was een belangrijk handelscentrum in de 16e en 17e eeuw. In tegenstelling tot veel andere plaatsen in Vietnam is de stad bewaard gebleven tijdens de Vietnam-oorlog. imageHet oude centrum van Hôi An is nog helemaal authentiek en in 1999 heeft UNESCO het centrum daarom op de Werelderfgoedlijst gezet.)

Het symbool van de stad is de Japanse overdekte houten brug die gebouwd is in 1590.

Wij vonden een hotel dicht bij het oude centrum en hebben de eerste paar dagen lopend door de gezellige straatjes onze weg gevonden. Kenmerkend zijn de vele kleding -en schoenenzaken waarbij alles helemaal op maat gemaakt wordt.

Je kan zelf alle kleuren, stoffen, type leer…enz uitkiezen en het wordt voor je op maat gemaakt. Voor ons nu geen optie, maar wel heel erg leuk om voor weinig geld unieke schoenen of een maatpak te laten maken. Hôi An staat er om bekend. Fashion wear.

De binnenstad is erg uniek. Het is autovrij en heel sfeervol vanwege de vele kleine boutiques, de authentieke Vietnamese sfeer en de kleurrijke lampionnen die ’s avonds de straten en steegjes verlichten. We kennen er inmiddels helemaal de weg.

5 Comments

  1. Bij Lente op haar kamer hangt een lampion uit Hoi An! Hoi An is een prachtige stad, daar hebben we van genoten. Ook de markt heeft bijzondere, kleine attributen om het eten te versieren, Groot voordeel van er nu zijn is, dat het niet zo druk is. Genieten dus.

  2. Herken de foto’s . Mooie herinneringen aan Hoi An. vooral de fietstochten met gids.
    Ik heb Elise en Marrinda over jullie reis verteld. Zij volgen jullie ook.
    Goede reis.

  3. Dat ziet er gezellig uit met al die leuke gekleurde lampionnen! Lijkt mij ook erg mooi daar. Staat ook nog op mijn to do list! Haha. Veel plezier nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *