Bangkok (slot)

Posted from Bangkok, Bangkok, Thailand.

We struinen door de straatjes , maar zitten soms ook gewoon een tijd op onze kamer terwijl de jongens in het zwembad plonsen. Natuurlijk willen we ea zien en maken we ook uitstapjes. Wanneer je ‘Bangkok’ intypt bij ‘Google afbeeldingen’ is de bekendste bezienswaardigheid hier de tempel en het koninklijk paleis. We hebben de sierlijke grote gebouwen, met gouden krullen en allerlei punt-torentjes al een paar keer gezien in het voorbijgaan met de tuktuk. Ook ’s avonds, als het verlicht is, ziet het er imposant uit. Drommen mensen trekt het aan…. Vijftien jaar geleden zijn Peter en ik naar binnen geweest, maar het heeft geen indruk achter gelaten. Niet van dien aard dat we er met deze hitte , samen met honderden anderen en onze vier jongens voor $15 per persoon naar binnen willen. We zien in Bangkok al heel wat tempels, zonder muur ervoor. Voor ons is een tempel een tempel, of het er nou drie of meer zijn, ze lijken allemaal op elkaar. Het zijn mooie gebouwen, maar we hebben geen behoefte ze van binnen te bekijken, de budha’s zeggen ons al helemaal niks.

 

 

 

We besluiten daarom een ronde te wandelen langs het complex en kiezen uiteindelijk voor een leuke vaartocht op de Phra Chaya river. Na wat onderhandelen vinden we een longtailboat die ons anderhalf uur rond wil varen over de river en door de KLongs van Bangkok. Het is een mooie tocht. Vanaf het water zien we veel verschillende dingen. Soms geeft de schipper vol gas en varen we als een speedboot (het water spat dan hoog op links en rechts) ,dan weer pruttelen we door de Klongs langs houten paalwoningen en kleine tempeltjes. Ook komen we af en toe een varend souvenirswinkeltje (bootje vol tierelantijntjes) tegen, die aan ons geen goede klant heeft.

 

 

 

Een andere dag besluiten we even de drukte van de stad te ontvluchten. Op internet hebben we gelezen over een park in de stad; Het Lumphinipark, 7 km verderop. De eerste taxi chauffeur die we vragen ons er heen te brengen heeft kennelijk geen zin. Hij zegt dat het park gesloten is, al jaren, en dat ze er aan het bouwen zijn of zoiets. Andere taxichauffeurs vallen hem bij. Ze hebben wel andere leuke ideeën voor ons… Ja,ja, die grapjes kennen wij wel! Dan brengen ze je overal naartoe en proberen zo zelf provisie te krijgen. Wij druipen af en vinden uiteindelijk een andere taxi die ons wèl wil brengen. Niet met de meter aan ,een beetje flauw, maar de taxi is groot genoeg voor 6 personen en daarom doen we het er mee. We kunnen uiteindelijk wel een voor ons geschikte prijs afspreken, waarschijnlijk verdient hij er aan. Het is hem gegund. Een half uur later stappen we uit bij het Lumphinipark, die zoals we zelf al dachten, gewoon open is. Het is een aanrader voor gezinnen met kinderen in Bangkok. Het is gratis en je kunt er heerlijk wandelen of op een bankje zitten. Grote hagedissen van ongeveer 1m lopen log door het gras en liggen in de zon op de kant, een attractie op zich. Er staan allerlei sport-en speeltoestellen verspreid door het park waar we natuurlijk even onze rek en strekkunsten op uitproberen. We kijken met enig vermaak hoe een paar Aziatische spierbundels hun krachten meten met gewichtheffen. Bij de grote vijver huren we een een trapbootje (40 Bath = €1) en voeren we de vissen en schildpadden die we varend tegen komen. Wat een rust, midden in de stad, met nog een mooie skyline ook!

7 Comments

 1. Jullie trekken je eigen plan, super leuk om te lezen. Die hagedis lijkt wel een krokodil.
  Wij hebben vandaag de tweede Kerstdag en zijn vanmiddag bij mijn ouders:) Jullie hebben vast een heel ander Kerstgevoel…

 2. Tot mijn spijt ben ik gevallen en heb jullie geen goed Kerstfeest geweest, maar nu wens ik jullie het allerbeste voor het nieuwe jaar 2016 !
  Ik geniet van jullie belevenissen en wens jullie veel sterkte toe en gezondheid voor weer elke nieuwe dag , die we ontvangen.
  Marjan van Loon van de negende etage was hier op bezoek ij mij en hielp me even bij het typen, ook ik genoot ervan,

  Hartelijke groeten, Mw. Tempelman (Rudi).

 3. Klanken via de familie whatsapp.
  Ook in ons gezin was het een vanzelfspekendheid dat we één van de kerstdagen allemaal samenkomen. Ondertussen zijn we met ze achttienen en er is nog steeds ruimte aan tafel.
  Niet alle jaren waren we compleet toen één van onze dochters met haar gezin in Tanzania woonde.
  De globalisering is aan ons niet voorbij gegaan, het gezin van Meedy woont inmiddels in Denemarken en het gezin van Mellody verblijft vandaag nog in Cambodja om morgen naar Vietnam te vertrekken.
  Dus dit jaar een kerst in afgeslankte vorm en zaten we met ze achten aan het kerstdiner. Maar wat mij zo aansprak was dat via de familie whatsapp er over en weer kerstliederen voor elkaar gezongen werd zodat we toch een beetje gezamenlijk aanwezig waren. De gedachte die ik daar ook nog bij kreeg was deze. Vanuit Combodja het land van de Rode Khmer, leider Pol Pot met zijn schrik bewind en Killing Fields met rivieren die rood kleurden klinken nu de kerstliederen die Mellody – Peter – Jesse – Jefta – Hidde en Levin voor ons zingen. Eens te meer de bevestiging dat het Kerstfeest de vierring van de geboorte van Jezus en feest is van HOOP en OVERWINNING.
  Voor morgen een veilige reis.

 4. Jullie moeten wel van alle markten thuis zijn he: afdingen, doorzetten, in jezelf blijven geloven en doelgericht zijn! Super om te lezen hoe jullie je weer aanpassen aan een andere cultuur en dwars door gewoontes en tradities van het land jullie eigen weg kiezen. Een levensles! Ga in vrede.

 5. Lieve mensen,
  Bedankt voor jullie positieve reacties op onze verhaaltjes. Iedere keer weer leuk om van verschillende mensen reacties te lezen! Hoewel we voor onszelf via deze site een mooi reisverslag hebben, is het ook erg motiverend om te blijven schrijven doordat jullie met ons meeleven/lezen. Dank jullie wel!
  Peter, Mellody en de jongens.

 6. Lied ondernemend gezin
  Wat een prachtige foto’s en mooie reisverhalen.
  Wij genie ten er intens van. Wij wensen Julie nog heel veel plezier en succes .
  Tot slot wensen wij Jesse,Jefta,Hidde,Levin,Melody en Peter een zalig uiteinde en een gezegend en gelukkig 2016.
  Mia en Frans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *