Jullie geld = goed besteed

Posted from Dundee, KwaZulu-Natal, South Africa.

Toen wij de oproep deden voor een bijdrage voor wat leuks voor de kinderen uit de townships van Dundee hadden wij niet verwacht dat er zoveel respons zou komen.
We hebben van jullie maar liefst €1152,50 ontvangen! Daarvoor onze hartelijke dank!

Wij hadden de taak om dit bedrag goed te besteden. Daar zijn we behoorlijk druk mee geweest, maar naar ons idee is de actie geslaagd. Zoals we al zeiden in onze oproep; ” Met de euro kunnen we hier in Zuid Afrika meer doen dan in Nederland.”

Allereerst hebben we nieuw degelijk sport-en spelmateriaal gekocht voor tijdens de outreaches. Twee longboards (die hebben grotere wielen en rijden beter op het zand), rugbyballen, voetballen, tennis rackets, tennisballen, kleine balletjes, frisbees, springtouwen,…e.a. Dit spelmateriaal gaat 4 dagen per week mee naar 5 verschillende townships dus heel veel kinderen hebben er plezier van.

Ten tweede hebben we twee plaatselijke winkeliers blij gemaakt door in hun winkel tenminste 115 nieuwe, mooie T-shirts te kopen (dus niet de goedkoopsten) We hadden een hele lange bon. De man in uniform bij de uitgang, die alle kassabonnen en inhoud van tassen controleert bij het verlaten van de winkel, heeft het geweten en liet het al gauw voor gezien. De shirtjes , groot en klein, meisje of jongen, hebben we afgelopen maandag uitgedeeld aan de kinderen van de township. Dat was nog een hele organisatie, maar verliep uiteindelijk heel voorspoedig. Veel blije gezichten en trotse koppies bij het showen van hun nieuwe T-shirt.

Daarnaast hebben we de supermarkt gespekt door heel wat zakken appels te kopen. Dit was een welkome traktatie voor de kinderen tijdens één van de outreaches. We hadden de appels van te voren in de koelkast gelegd, dus lekker koud. Om vaker en meer kinderen te kunnen trakteren op iets ‘speciaals’ hebben we bij dezelfde supermarkt twee winkelwagens vol geladen met  vele flesjes drinken, tig kleine zakjes chips en ander lekkers. Alles ligt nu in de koeling bij Melusi opgeslagen. Het is om komende weken uit te delen aan de kinderen van de townships tijdens de outreaches. Ook hebben we in de voedselpakketten voor de ‘food for work’- werkers een extra pak (orio) koekjes gestopt.

Komende vrijdagavond is er een worshipmovie night op het terrein van Melusi voor zo’n twee à driehonderd kinderen van 14 tot 18 jaar uit de townships. Alle kinderen krijgen een avondmaaltijd van het geld dat jullie gedoneerd hebben.

En nog steeds hadden we budget over. Met het overige geld hebben we een bijdrage gedaan voor een laptop die gebruikt gaat worden bij het kinderwerk en de kinderkampen op Melusi. De kinderen die hier naartoe komen (worden uitgenodigd of opgehaald) komen wederom uit de townships. Een beamer was er al, en met deze laptop kunnen ze films kijken, YouTube-filmpjes afdraaien en muziek tonen. Het draagt bij aan veel plezier voor veel kinderen op de lange termijn. (Ik hoor net dat de laptop vandaag gekocht is! Meteen even een foto gemaakt …nieuw uit doos).

image

We hopen dat jullie content zijn met deze uitgaven. Nogmaals namens velen hier van Melusi en omgeving: “Bedankt!”

11 Comments

  1. Leuk al die glimmende gezichtjes te zien. Wat een rijkdom voor die kinderen. Fantastisch dat jullie zoveel geld hadden opgehaald. Het is goed besteed! Top.
    Groet van Heleen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *