Last minute Sint

Posted from Dundee, KwaZulu-Natal, South Africa.

Op deze warme 5e december kon Sint gemakkelijk ons huisje voorbij gaan. Dat was ook de bedoeling ,want Sint zit toch in Nederland! Dat paard van hem mag dan wel snel zijn (een heel land van pakjes voorzien in een avond), maar Zuid Afrika ligt toch net iets te ver buiten z’n route.

Wij vonden het wel best, waren er ook niet mee bezig en hadden gewoon een leuke, warme zaterdag. Peter en ik hebben weekend-keukendienst dus stonden in de ochtend al te kokkerellen voor de lunch. s’Middags plonsden we met ons zessen in het zwembad hier dichtbij. (Ook zoiets; 28 graden, zaterdagmiddag…en geen kip in het water. Het hele zwembad voor ons alleen!)

Eind van de middag gingen we weer naar ‘huis’ om het supper te bereiden voor de  residents. Één van de Duitse teamleden wenste ons,  Dutchy’s , nog even een ‘happy Sinterklaas’.  ….en daar begon het. Het kinderhart van het 8-jarige jongetje uit ons gezin ging sneller kloppen. Hij moet gedacht hebben:” Wacht eens even, dat gaat zomaar niet… het op één na leukste kinderfeest van het jaar overslaan!” Hij kwam met ienieminie papiertjes in zijn hand aanzetten. We moesten er één uit pakken. Het waren lootjes. De opdracht er bij was dat je een briefje of kaartje moest maken voor diegene op het lootje. En zo zat iedereen nog gauw even te knutselen en werd er in no-time iets gezelligs in elkaar gedraaid. Peter en ik hadden nog een kwartier voordat we het supper zouden bereiden en floepten, zonder dat de jongens er erg in hadden, bij de plaatselijke supermarkt naar binnen. Het resulteerde in een heerlijk avondje vol pret en gezelligheid. Nog nooit zo’n goedkoop en last minute pakjesavond gehad. Dank u Sinterklaasje (en Piet Levin)!

10 Comments

 1. Wat een enig Sinterklaasfeest hadden jullie en wat een creatief gezin. Dat is echt genieten. Toch nog een stukje Nederland in Zuid Afrika. Knap hoor! Wij vierden het ook met lootjes dit keer en ook met zeer creatieve surprises. (wel iets makkelijker dan voor jullie) Ik heb genoten van de kinderen en kleinkinderen. Gewoon, van het hele feest. Ik kijk uit naar jullie volgende verhaal. Veel succes! Wintergroetjes van Heleen.

 2. Al weer bewezen, dat jullie een creatief gezin zijn.Fijn dat je met weinig een mooi feest kunt vieren.

  Zouden meer mensen moeten doen.

  Alvast gezegende Kerstdagen of horen we eerder nog van jullie?

 3. Met niets iets maken voor een ander en dan het enorme plezier dat je er samen mee/ van hebt. Zo zou Sinterklaas eigenlijk altijd moeten zijn. Wat leuk dat het jullie zo overkwam!
  Geniet van alle mooie dingen. Groetnis en liefs.

 4. Dag lief gezin, ik heb even weer bij gelezen… ik was een week in Letland:) Erg leuk om al jullie foto’s te zien. Vooral al die van de wandeling bij Drakensbergen zijn erg leuk..
  Cool dat jullie zo creatief Sinterklaas hebben gevierd. liefs uit Epe, Rebekka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *