Drakensbergen (…door Jefta)

Posted from Address not found.

Deze ochtend staan we vroeg op om te gaan wandelen in de Drakensbergen. De Drakensbergen is een gebergte dat grenst aan Lesotho. Er valt meer regen dan in de andere delen van Zuid-Afrika🇿🇦. Daarom is het daar ook mooi groen🌳.
We eten wat lekkere croissantjes🍞 en rijden samen met 2 andere mensen van Melusi naar de Drakensbergen. Het is 2 uur rijden. Onderweg is het gezellig in de auto🚘. Vooral omdat er Engelse drop is🍬. Zodra we zijn aangekomen bij de bergen kopen we eerst wat heerlijke warme chocolademelk☕️ met een lekker broodje🍔. Mmm…
We rijden verder naar de plek waar we gaan wandelen. Even naar de balie om kaartjes💶 te kopen, plassen🚽 en daar gaan we dan. We nemen een mooie route📍. Eerst lopen we naar de waterval. Bij de waterval zie ik Hidde over de stenen lopen maar één van de stenen zat wat los (het is ook altijd het zelfde liedje) en ja je raad het al Hidde valt met zijn beide benen in het water. Iedereen lachen. We lopen verder het gebergte in en wat is het hier toch mooi. We zien allerlei grote bloemen die wij niet kennen en zelfs 3x zo grote mieren dan dat wij kennen in Nederland🇳🇱. Je hoort het water tussen de stenen klotsen en de wind door de bomen ruisen. Het is gelukkig niet zo warm vandaag en dus kunnen we makkelijk een eindje lopen.
Als we uiteindelijk bij de grote waterval aankomen zie ik dat het droog is achter de waterval. Ik kijk of er een pad loopt naar dat droge deel. Niet echt een pad, maar na wat geklauter staan we met z’n allen achter de waterval. Wauw! Na de waterval lopen we terug naar de office. Ik loop naast één van de vrouwen die mee is. Mijn Engels is al een level hoger want ik kan alles verstaan. Eindelijk aangekomen bij de office zijn we allemaal moe. Ik denk dat we zo’n 12 kilometer hebben gelopen.
In de auto op de terugweg krijgen we allemaal een donut🍩 (mijn 2de vandaag!) Als we weer bij Dundee zijn aangekomen is het avond en donker. We kopen een bakje met: kip🍗, broodjes🍞, patat🍟 en wat sla🍃. Verrukkelijk!!!

11 Comments

 1. Mooi verhaal en goed beschreven. Kan me er echt een voorstelling van maken, zeker met die mooie foto’s erbij. Wat goed om t horen dat je Engels al zo vooruit is gegaan. Nog heel veel plezier bij jullie belevenissen daar. De hartelijke groeten van ons uit Apeldoorn.

 2. Wat een leuk verhaal!!! Jullie beleven in ieder geval genoeg!
  En een mooie foto’s! Jammer dat er geen foto is van een natte Hidde!!! Haha

 3. Het regende gisteren en vandaag (maandag en dinsdag) de hele dag.Het viel met bakken uit de hemel. Wij worden wel een beetje jaloers! , maar vinden het heel erg leuk wat jullie allemaal meemaken en wij genieten heel veel van jullie verhalen.Toppie,toppie.
  Nog heel veel leuke en interessante ontdekkingen!
  Groetjes
  Frans en Mia

 4. Wat heerlijk hebben jullie het daar! Ik ben jaloers want hier is het grijs☁️, koud en nat! Geniet van dat mooie land! ⛰
  Die bloem is prachtig, het is een protea, de nationale bloem van Zuid Afrika.

 5. Wauw wat mooi om weer te mogen lezen, en wat fijn jullie te zien stralen op de foto’s !
  En Jefta je wilde ons zeker ook nog even jaloers maken dat je 2 donuts hebt gehad! Haha
  GENIETSE Lieve familie!

 6. He, Jefta.

  In mijn beleving liep ik helemaal mee, mooi beschreven.
  Die broer van jou zorgt weer voor de vrolijke noot!!!( het zelfde liedje)
  De volgende keer een toontje lager , niet alleen de benen maar ook met zijn achterwerk.

 7. Hi, nice to read about your adventures, and its really nice pictures, specially the one taken from behind the waterfall, I would have loved to there!
  Have fun :-)!!

 8. Hallo Jefta,
  Leuk verslag! En goed dat je al beter wordt in het Engels, je begint het al door het Nederlands heen te gebruiken, zie ik. 🙂
  Wordt alleen maar erger 😉
  Veel plezier verder in SA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *