Melusi (…door Levin)

Posted from Dundee, KwaZulu-Natal, South Africa.

We zijn nu op Melusi en in de middag krijgen we outreaches. Dan ga je met de arme kinderen spelen uit de krottenwijken en dat is altijd wel heel erg leuk. Dan komen er kindjes naar je toe en die vragen dan hoe je heet en hoe oud je bent. Soms geloven ze mij niet hoe oud ik ben, want ze zijn hier in Afrika veel kleiner dan in Nederland. Er was ook een jongetje en die herkende mij toen ik uit de auto stapte en knuffelde mij meteen aan mijn armen. Hij wil de hele tijd bij mij op mijn rug zitten. En op outreaches heb je soms dat je in de huisjes op bezoek gaat. En dan zie je heel veel dingen die ze zelf hebben gemaakt. Zoals op het dak golfplaten met bakstenen er op en kartonnen muren van een doos. En als je daar zit dan zit je in een hele kleine ruimte waar soms een hele familie woont. Dan gaan ze Zulu praten en daar verstaan wij niks van want het is ook met klikjes en klakjes. In een huisje hadden sommige mensen poesjes waar ik mee mocht spelen en die heel klein waren. Soms is het daar heel erg vies. Als je op de grond zit ben je na 10 seconden al vies. Dan gaan we thuis altijd ons weer wassen.

En op Melusi zijn nog veel meer dingen te doen. Zoals om 6 uur koken voor grote meneers die zwerver zijn geweest. Mama gaat dan maispap koken en Jesse gaat dan helpen. En klusjes doen zoals pakken melk schoon maken die allemaal vies zijn en dan aan de arme mensen in de huisjes geven. En mijn vader moet een nieuw hek maken die er eerst helemaal uit moet. Daarna moet hij een heel nieuw hek met gaas en palen er in slaan met een hele grote zware hamer. En mijn moeder die moest voor een kamp waar arme kinderen naar toe gaan bedden op maken. En op het kamp gingen we hele leuke dingen doen zoals een buikschuifbaan van een heuvel af en spelen met de kinderen in de speeltuin. En weet je wat ook leuk is? Soms gaan we opa en oma bellen met FaceTime en dan zien we elkaar en hebben we weer nieuwe verhalen te vertellen. En opa en oma ook en dat is altijd weer leuk.
Er zijn ook drie kinderen van Duitsland die hier wonen. Wij gaan soms met hun spelen en ook naar het zwembad. Dus kunnen we toch nog zwemmen. Groetjes Levin.

13 Comments

 1. Zo Levin, jij kan al bijna net zo goed vertellen als je moeder! Ik vond het erg leuk om te lezen wat jullie allemaal meemaken! Je schrijft het zo goed op dat ik het helemaal voor me kan zien!

 2. Hallo Levin, wat een mooi verslag! Jullie beleven wel heel andere dingen dan wanneer jullie nog in Nederland zouden wonen. Verstaan jy al ’n bietjie Afrikaans? Als je op het kaartje kijkt, onder Johannesburg, aan de Vaalrivier ligt Sasolburg. Daar woonde ik toen ik zo oud was als jij! Nog veel plezier!

 3. Erg leuk om te lezen Levin wat jij allemaal beleefd daar in Afrika!
  Fijn dat je zo andere mensen wilt helpen en er voor de arme kinderen wilt zijn!
  Dat is Gods liefde voor hen die door jou heen werkt!
  Heel mooi!

 4. Hoi Reislustige familie,
  Ik ben sinds kort ook geabonneerd op jullie weblog en ik heb even bijgelezen.
  Fijn dat jullie het goed hebben en genieten van wat jullie kunnen doen voor de kinderen.
  Leuk om de foto’s te bekijken. Ik hoop nog mooie verhalen te lezen. Geniet ervan, maar pas ook goed op. Het blijft een land met vreemde dieren en een andere cultuur.
  Veel succes en ik zal een klein bedragje overmaken.
  Groetjes van Heleen Smit.

 5. Ha Levin,
  Wat leuk geschreven, uit je verhaal begrijp ik dat je het erg leuk vind.
  Deze vriendjes zullen je straks missen.
  Ze kunnen dan niet meer op je rug klimmen
  Jij hebt ook een schrijftalent , zo moeder zo zoon.
  Nog heel veel plezier!!
  Liefs ♥️ van opa en oma

 6. Hey topper! Wat een gaaf verhaal man. En coole foto’s erbij! Erg leuk om te lezen en van je te horen. Ik denk dat het voor de kinderen daar erg leuk is on met je te spelen. Maar ook andersom, jij kunt ook heel veel leren van hun. Fijn dat het zo leuk is daar. Doe je de groeten en een boks aan je broers van mij?

 7. Lieve familie,
  Wat een prachtige verhalen zeg. Jullie beleven echte avonturen! Levi zegt dat jullie echt geluk hebben met zulke ouders die graag willen reizen .
  Liefs van ons

 8. Wat heerlijk om je verhalen te lezen Levin! Wat maak jij veel mee! En wat herkenbaar allemaal. Doe je Duitse vriendjes de hartelijke groeten van ons en extra knuffel van Levi & Sarah!

 9. Beste Hidde,

  We hebben je kaart ontvangen. De klas is erg onder de indruk van jullie reis. We hopen dat je meer berichten stuurt, want dan leven we een beetje mee.
  Hier gaan we gewoon naar school en fietsen iedere ochtend door de regen. Er moeten toetsen gemaakt worden en de rapporten komen er bijna aan.
  Vrijdag gaan we met de hele klas bowlen om zo sinterklaas te vieren.
  Groetjes van ons allemaal.
  Klas m1a en mentor V. Burger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *