De townships van Dundee + Oproep

Posted from Dundee, KwaZulu-Natal, South Africa.

Nu we internet hebben is ons niet ontgaan dat Sinterklaas in Nederland is aangekomen. Menig plaatje van gezette schoenen met daarin kadootjes en lekkers komen voorbij op Facebook. Ook voor ons gezin is Sinterklaas ieder jaar  weer een surprise-feest met alles er op en er aan. Dit jaar is dat uiteraard anders. We zijn helemaal niet bezig met Sint en wat er misschien wel in onze schoen zit (behalve mieren of een spin, aaaah!). Het idee van tijd, maand en dag is sowieso een beetje anders zo op reis. Maar goed…

Een paar keer per week gaan wij ’s middags mee op outreach naar de townships hier in de buurt; de ‘krottenwijken’ van Dundee (zie foto’s) Zodra het busje van Melusi de hobbelige zandweg op draait komen de kinderen, groot en klein, uit alle hoeken aangerend en wachten totdat de auto open gaat. Een springtouw, bal, twee skateboards en loopklossen worden uit de bak geladen om mee te spelen. Er wordt gevoetbald en we spelen allerlei spelletjes met de kinderen zoals bijvoorbeeld overlopertje. De aandacht vinden ze geweldig! Sommige kinderen vragen ook echt om aandacht of willen geknuffeld worden. Als je er één optilt , hangen er tien anderen aan je. Het liefst zitten ze op schoot of op je rug.
Naast het spelen is er ook een moment dat alle kinderen bij elkaar gaan zitten en er een verhaal (bijbelverhaal) verteld wordt en we liedjes met ze zingen. Het Afrikaanse ritme zit er helemaal in. De kleintjes dansen, zingen en springen. Het zijn vrolijke en lieve kinderen.
Vorige week konden we Yoghurt uitdelen en brood, omdat dat gedoneerd was. Het brood was te oud voor verkoop en de yoghurt kwam van een truck die gekanteld was. De kinderen hebben genoten!

Deze kinderen hebben ‘niks’. Ze kunnen geen schoentje zetten, want velen hebben helemaal geen schoenen aan en als ze wel schoenen hebben zijn ze te groot, te klein en/of kapot. Hun kleding is armzalig en vuil. De huisjes waar ze wonen, net zo.

Het lijkt ons mooi om tijdens ons verblijf, hier in Dundee, ook wat extra voor deze kinderen te kunnen doen. We hebben geen idee of deze oproep respons krijgt, maar vragen jullie om hulp.
Nu iedereen druk is met dichten en het verzamelen van kadootjes voor familie of vrienden is er misschien ook nog wat geld over voor deze kinderen… (ieder jaar overschrijden we toch ‘perongeluk’ het Klaas-budget ,toch?)

Lijkt het je/u leuk om bij te dragen aan dit goede doel en ook resultaat te zien (door foto’s en een verslag op onze site)? Dan vragen wij jullie een bijdrage over te maken vóór 5 december 2015 naar onze bankrekening. (*let op, deze oproep is reeds afgerond!)

Rekening nr.: NL33 RABO **********
ten name van P.J. Alberts,
onder vermelding van: Melusi actie kinderen.

We willen graag een paar nieuwe speelattributen kopen voor de speelmiddagen in de townships. Afhankelijk van wat er binnen komt kunnen we misschien ook zorgen voor een lekkere traktatie , voedselpakketten of andere dingen zoals shirtjes of schoenen. Met de euro kunnen wij hier in Zuid Afrika meer doen dan in Nederland! Dusss….

4 Comments

 1. Hoi, hoi lieve familie Alberts,
  Ik ben heel blij voor jullie dat er een andere mogelijkheid is gekomen om je in te zetten in S.A.
  Zo te zien zijn jullie als gezin een enorme zegen voor deze kids!
  Liefs,
  Sella

 2. Elke keer weer leuk om jullie ervaringen te lezen. Zo ook deze actie voor de Melusi kinderen. Mijn donatie is in ieder geval onderweg en hoop dat jullie met het uiteindelijke bedrag wat moois kunnen halen.

 3. Hallo allemaal,

  Leuk om jullie te volgen. En nog leuker om op deze manier ook een kleine bijdrage te kunnen leveren (al is het wel gemakkelijk doneren vanaf de bank in Apeldoorn).
  Wij wensen jullie veel plezier en zegen toe met jullie werk daar.

  Hartelijke groet,
  Erika en Paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *