Afrikaanse avonturen bij GGA

Posted from KwaZulu-Natal, South Africa.

Ons prachtige plekje op de heuvel in de rondavel met uitzicht op de valleien. Op het terrein lopen een stuk of 15 honden rond. Levin was meteen ‘verliefd’ op het kleine zwarte hondje ‘Stassy’. De honden zijn vriendelijk en luisteren goed. Ze zijn tevens waakhonden voor de nacht.

Broers helpen elkaar hun haren te wassen omdat een koude douche niet altijd fijn is, maar zo lukt het ook met een emmer warm water en een grote mok. En je zou maar moeten rekenen of taallessen maken in een rondavel of lekker buiten in de zon! Iedere ochtend van 9:00 tot 12:00 uur doen de jongens schoolwerk en dat gaat best goed!

We lossen ‘probleempjes’ creatief op, zoals bijvoorbeeld plastic zakjes onder de deur proppen om ongedierte buiten te houden. Er zit namelijk een grote kier van zeker 5 cm, onder de deur naar buiten. Tot drie keer toe zat er een dikke kikker/pad in huis. Een enorm kabaal, dikke kwaaaaak, maakt zo’n beest naast je bed 😜. We konden hem eerst niet vinden in de nacht, maar smorgens bleek hij onder onze koffer te zitten. ….en toen we dat andere ‘vriendje’ van zeker wel 15 cm (foto rechts)in de rondavel ontdekten waren we nog voorzichtiger. Het ‘vriendje’ heeft de ontmoeting met ons niet overleefd. Daarna werden al onze schoenen weer netjes op het wasrek geplaatst en hielden we onze tassen gesloten. Slapen deden wij al onder de klamboe. We checkten wel iedere keer ons bed, niet angstig maar uit voorzorg gewoon even kijken, want Heather was gebeten door een spin in haar bed!

’s Nachts en ’s avonds lopen er bewakers rond met zaklantaarns. Wanneer het donker is (vanaf 18:15 uur) moeten we niet alleen over het terrein lopen. Sowieso moeten we niks laten liggen en alles iedere keer goed afsluiten als we weg gaan. Ook wij lopen met zaklantaarns over het veld naar de rondavel, want donker is ook echt donker, dus dat kan niet anders, maar ook om niet op een kikker of dikke pad te trappen, daarvan zijn er tig hier……of slang. Het is het seizoen voor slangen en omdat we op het veld verblijven is er kans op slangen. Uiteindelijk hebben we (gelukkig) geen slangen gezien, behalve één keer een giftige pof-adder bij het zwembad overdag en een dode slang.

11 Comments

 1. Ha Ha , jammer dat we jouw reactie niet te zien krijgen( Mel) spinnen zijn altijd jouw favorieten geweest, je went er wel aan omdat je het daar verwachten kan. Je wordt vanzelf heel creatief met het bedenken van foefjes dat ze je niet verrassen.
  Levin zijn kaart hebben we ook ontvangen, dak je wel!!!!wrattenzwijnen zijn wel schuw maar heel grappig wanneer ze weglopen met hun staartjes recht omhoog.
  Weer een leuk bericht en foto’s!!!!!.
  Wees voorzichtig en geniet!.

  liefs van ons.

 2. Tja, dat alles hoort bij Afrika! Stik donkere nachten, waakhonden, nachtwachters, slangen, allerlei geluiden in de nacht en kleine ongedierte in huis….. haren wassen met koud water. 3 jaar hebben wij ook zo geleefd. Het went best heel snel en jullie passen je al heel goed aan!! Wij hadden ook strippen onder de deuren gedaan en Poes voor de evt slangen/ schorpioenen in huis. Zij was ons alarm. Je kunt de ook sokken over je schoenen heen doen…. komt er zeker ook niets in. Valt de elektriciteit ook wel eens uit??
  Ik kan mij o zo goed voorstellen hoe jullie dit allemaal beleven en ervaren. Bijzonder! Een zeer waardevolle ervaring! Het zal jullie veranderen….

 3. wat gaaf om jullie zo te zien aan school met zijn vieren laptop erbij goed bezig! dat douchen met een bekertje water over je hoofd lijkt me wel even wennen.

  hoop dat jullie nog meer van die toffe ervaringen krijgen!

 4. Wat heerlijk om weer te lezen wat jullie allemaal beleven . Wat gezellig met de hondjes, maar ieeuwww een pad in je huis……. of z’n joekel van een spin …….ik weet niet of ik dan wel goed zou kunnen slapen hoor!
  Veel liefs ons allemaal ! !

 5. Hahaha, ik moet echt stoppen met jullie blog te lezen hoor, want vannacht heb ik ook een slang gezien (en ik reageerde heel koelbloedig)(ik verbaasde mezelf daarover in mijn droom) en heb ik moeten douchen met een zak water.
  Volgens mij heb ik ook nog uren in een jeep over een zanderige weg ergens heen moeten rijden….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *