Geen zwemwater…. St.Lucia

Posted from Saint Lucia, KwaZulu-Natal, South Africa.

Hilariteit: Het aapje dat tijdens het ontbijt over het randje van de muur kijkt en dan snel over de buffettafel rent, twee bananen pakt en ze rustig gaat zitten opeten op de muur. We mogen ramen en deuren dan ook niet open laten staan, anders kunnen de apen er een chaos van maken.
Het is een prachtig verblijf hier in St. Lucia. Vier sterren en in verhouding tot de vorige lodge erg luxe en comfortabel. Behalve twee ruime kamers met badkamer en goede bedden is er een gemeenschappelijke woonkamer waar we onbeperkt thee en koffie kunnen halen. Op de kleine binnenhof is een mooi zwembadje waar de jongens met plezier gebruik van maken. De grote woonkeuken mogen we gebruiken om zelf te koken. Van deze gelegenheid maken wij dankbaar gebruik. We blijven hier drie nachten en kunnen zo de kosten wat besparen.

Een beetje griezelig voelt het, te lopen op het houten aangelegde pad tussen de begroeiing langs het water. Omdat je niet weet waar het pad naartoe gaat, maar vooral vanwege de grote waarschuwingsborden: krokodillen en nijlpaarden. We mogen ,volgens het bord, de krokodillen ook niet voeren…. Tja, das nou weer jammer dan 😜. Het pad komt uit bij een prachtig breed strand, haast uitgestorven. Zwemmen is er natuurlijk niet bij, neemt niet weg dat we veel plezier hebben in de golven.

De volgende ochtend gaan we mee op een boot die over de “river” vaart. Een prachtig natuurgebied. Er wordt kort een uitleg gegeven over de zwemvesten die aan boord zijn. Nou, ik vraag me af of je wat aan zo’n zwemvest hebt in geval van nood, want even later wordt ons verteld dat er tenminste 800 hippo’s en 1050 Nile Crocodile’s wonen. Je zou nog beter over de ruggen van de beesten naar wal kunnen sprinten in plaats van rond blijven dobberen in een zwemvest. Het mooie van deze aantallen is wel dat we de nijlpaarden nu echt eens goed kunnen zien. De boot kan aardig dichtbij komen en verspreid op de route over de river komen we overal groepjes (family’s) van die donkere hobbels tegen. Je hoort wat geburrel en ziet koppies afwisselend opduiken en onder water verdwijnen. Tussen de grote volwassen dieren zie je de kleintjes. Dat was erg leuk en bijzonder.

Langs de weg proberen Afrikaanse jongens wat geld te verdienen door door hen zelf gemaakte lichtjes te verkopen (Een ‘green monkey apple’ uitgehold ,waarvan ze een deel van de bast weg schrapen en zo mooie voorstellingen maken). We kopen er één van de jongen die zogenaamd op onze auto heeft gepast. Later vinden we zelf een paar monkey apples in een parkje. Natuurlijk moeten de jongens hun creativiteit uittesten op de Apple’s en worden er verwoede pogingen gedaan met een zakmes. Het blijkt nog niet mee te vallen! Levin heeft uiteindelijk een aardige voorstelling gemaakt.

P.S: Ramona, die ene foto met de rolstoel is speciaal voor jou. Hier ben je ook sneller als je een rolstoel hebt 😉

7 Comments

 1. Prachtige verhalen! Wat een avonturen beleven jullie. Die nijlpaarden zien er zo goedsullig uit maar het schijnt dat ze onvoorspelbaar en levensgevaarlijk zijn. Toen wij in een rondawel in het Krugerpark logeerden, vonden we onze koelkast (die daar buiten op de veranda staan) iedere avond omgedraaid tegen de muur. Wij begrepen eerst niet waarom de schoonmakers dat deden. Tot we de kans kregen het te vragen. Vanwege de aapjes! Die openen anders de koelkast als je weg bent en eten ‘m leeg! Slimmeriken!

 2. Weer genoten van jullie avonturen!! Enne.. ik denk dat we die helling maar overslaan met Zora.. die snelheid kan ze vast wel aan, maar die krokodil onderaan…..

 3. Ik heb het alleen James Bond en Dora zien doen, dat over ruggen van krokodillen naar de kant sprinten.

 4. We hebben gisteren samen zitten genieten en lachen van jullie verhalen! En die foto van het verkeersbord voor rolstoelgebruikers vonden we het meest hilarisch!!!
  Wat een geweldig avonturen beleven jullie!
  groeten van Mariska

 5. mooi verhaal. Wat een grote beesten allemaal heel gaaf! ik zie dat jullie het naar je zin hebben. Ook wel spannend allemaal, wat een ervaring. hier in Vaassen is het koud en mistig. als ik jullie blote armen zie!

  Heel veel plezier en wat een toffe verhalen elke keer lees ik ze met veel enthousiasme.

  Groetjes Fam Hofstede Hilde(oppas) en Jan en Dini

 6. Wauw, wat een belevenissen…. kippenvel hier bij het lezen van jullie belevenissen. Swaziland… echt dezelfde rondavels als waar wij in hebben geslapen… en ook hier bij St. Lucia een en al herkenning. En wauw Levin, wat mooi gemaakt van jou!
  En inmiddels gesetteld in een rondavel bij GGA. Ik wens jullie daar een goede tijd toe. Genietend van de mensen en de omgeving… Dank voor het meelezen! Groetjes Evelien.

Comments are closed.