Ode aan alle hulp

Ongelooflijk wat een sterke mannen liepen er door ons huis. Om 8:30 uur meldden zij zich, vrijwillig, voor een dag sjouwen en bikkelen. De complete huisraad van ons zeskoppige gezin moest verhuisd worden. Ookal is er heel wat verkocht afgelopen weken, er was nog een hele-hele-boel over! A-L-L-E-S was ingepakt, in plastic of in dozen. Huisraad , schuur, bedrijf, tuin…. Een hele organisatie vooraf, daar ben ik best druk mee geweest, maar het echte werk werd toch wel geleverd door de mannen met spierballen.

Neem bijvoorbeeld onze vriend Mark, pakt zo in zijn eentje de wasdroger van een pallet terwijl hij luchtig zegt:”Ik pak hem er even af hoor…” Dan hebben we nog zwager Bas, zwager Ronald, vriend Ben en vriend Micha en niet te vergeten mijn eigen sterke man….. onvermoeibaar. Doos na doos en grote meubelstukken sjoefden door het huis, trap op, trap af, en door de tuin. In no time was het vrachtwagentje vol geladen en raceten ze naar de opslag alwaar ze werden opgewacht door mijn vader. Pap manoeuvreerde met gemak een grote heftruck door de loods en tilde alles naar de eerste verdieping.

Drie en een halve vrachtwagen, 4x heen en weer naar de opslag, tenminste 50x heffen met de heftruck, 20 kroketten (krachtvoer), tig bolletjes en 8 appeltaarten verder stond alles in de opslag en was het huis leeg. De volgende hulptroep, zus Wendy, kon aan de slag. Met muziek uit haar mobieltje ging zij zingend het huis door met stofzuiger , emmer en sop. Samen hebben we het huis spik en span gemaakt. Tegen schemertijd was de klus geklaard.

Ik zou mijn jongens en Izy te kort doen wanneer ik ze ook niet even noem. De jongens hebben ook gesjouwd en vooral Hidde heeft heel wat keren met de palletwagen heen en weer gereden. Vriendinnetje Izy, 5 jaar, heeft de hele dag geduldig en lief gewacht, gespeeld en rond gelopen.

Wat een lieve mensen om ons heen! Wij voelen ons Rijk gezegend jullie. Zoveel hulp en bereidwilligheid. Ook de ‘gastouders’ die met liefde en goede zorg onze huisdieren opvangen het komende jaar. Alles bij elkaar kunnen wij met een gerust hart vertrekken.

Thuisloos, maar niet dakloos, zitten wij nu nog een paar dagen in een stacaravan tot het grote avontuur gaat beginnen. (Foto’s volgen)

11 Comments

 1. Tjonge, jonge, hulde aan de hulptroepen! Maar…..zonder al het voorbereidende werk hadden zij de klus niet in één dag kunnen klaren. Dus ook hulde aan de efficiënte organisatie. Nog een paar dagen en dan…….gaan jullie aan het grote avontuur beginnen. Wij wensen jullie een voorspoedige reis en Gods zegen bij alles wat jullie ondernemen. Héél veel liefs en een dikke kus en knuffel van ons beiden.

  1. Ik wens jullie als heel gezin een heel goede reis. Ik wacht met spanning op de eerste berichtjes en hoop jullie goed te kunnen volgen.
   Hartelijke groet van Rudi Tempelman

 2. Lieve Mellody en je mannen,

  We wensen jullie allemaal een goede en gezegende reis toe.
  Wat een moed en vertrouwen! !
  We zullen aan jullie denken op jullie reis.

  Veel liefs van
  Beret en Sjoerdtje.

 3. Leeg huis, nog een paar dagen te gaan. Superspannend! Ik wens jullie heel veel mooie ervaringen onderweg!

  (Ik heb een beetje omslachtig mijn mailadres gewijzigd door mij af en weer aan te melden….)

 4. Dag Peter,Mellody en boys

  Wij wensen jullie een fantastische,voorspoedige wereldreis toe en hopen dat het jullie brengt wat jullie ervan verwachten.
  Veel zegen op de reis toegewenst.

  Hartelijke groeten

  Arie en Wil

 5. Heel vee succes met afscheid nemen de laatste dagen! Ik ben zo benieuwd hoe jullie het aankomend jaar gaan leven en wat jullie mee gaan maken! Ik blijf het volgen!
  Komt er nog een stukje in het Berea-nieuws? Dan kunnen we als gemeente ook voor jullie blijven bidden.
  Groetjes Jaap, Jetteke & Jasper, Anouk,Thomas

 6. Wat een leuke bungalow! Alvast wennen aan het ‘dicht op elkaar zitten’ ;-). Ik kan niet anders concluderen dat jullie enorm gezegend worden in deze weg. Wat zal dit allemaal gaan brengen….

 7. Hoi allemaal,

  Wat een knappe prestatie van jullie allen. Nog even bijkomen van deze klus voor jullie grote reis gaat beginnen! We wensen jullie een hele goede reis en Gods zegen voor onderweg. We zijn erg benieuwd naar jullie belevenissen. Het ga jullie goed en we zien elkaar weer over zoveel maanden. Hartelijke groet, fam. Haverkamp

 8. Lieve allemaal, bijna is het zover dat jullie droom in het echt van start zal gaan! Hele goede tijd en wetend dat we overal onder dezelfde maan zijn!
  Groet, Berthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *