Carpe Diem

 Niet meer zoeken naar reisbestemmingen, weinig tot geen mailtjes meer heen en weer met onze reisadviseur. Alle vaccinaties zijn binnen, schoolwerk geregeld en bagage aankopen gedaan… Kortom de regeldingetjes zijn voor 95% rond. We hebben hier jaren naartoe gewerkt en nu het dichterbij komt, de dagen te tellen zijn tot aan ons vertrek, gaan andere dingen tellen. Ik heb het niet over de stapels verhuisdozen die langzaam gevuld worden of de spullen die hier één voor één verkocht worden. Nee, het echte werk; Los laten en losgelaten worden. Familie ❤️

Niet alleen wij nemen namelijk straks ‘afscheid’, maar ook mijn zusje en zwager met hun kinderen. Twee weken na ons vertrek emigreren zij naar Denemarken. Voor mijn (Mellody’s) ouders dus dubbel ‘afscheid’, twee dochters en schoonzoons die vertrekken, maar belangrijker misschien nog, bijna al hun kleinkinderen! Dus (o)pa en (o)ma regelden een prachtige partyboot en nodigden ons allen uit.
Hoe toepasselijk, de naam van de boot; Carpe Diem.

Zo voeren we over de IJssel van Deventer naar Terwolde, van Terwolde weer terug naar Deventer en ver voorbij Zutphen. Voorlopig even de laatste keer dat we met z’n allen bij elkaar waren.

Aan alles was gedacht: Taart, thee, koffie, een fotograaf voor familiefoto’s, spelletjes, koud/warm buffet… Daarnaast een hoop lol ,goede gesprekken en gezelligheid. Zelfs de andere twee opa’s en oma’s, de ouders van Peter en de ouders van onze zwager Dirk, waren uitgenodigd. Een grote verrassing. Een geweldig leuke dag!

Eigenlijk was vandaag de eerste keer dat het een beetje tot me door drong dat we werkelijk gaan. Afscheid nemen, ookal is het ‘maar’ voor een klein jaar maakt het wel heel echt.

11 Comments

 1. Maar… we gaan jullie ook weer terugzien. Afscheid nemen wetend dat jullie iets leuks gaan doen en dat het maar tijdelijk is, vind ik niet zo erg.
  Afscheid nemen van een zus die (misschien wel voorgoed) naar Denemarken vertrekt, vind ik moeilijker.

  1. Ja, dat is zo Wendy. Het gedag zeggen voor een ‘klein jaar’ is niet zo moeilijk. Alleen het moment zelf even… En wat zus betreft, Denemarken is niet aan de andere kant van de wereld. Je bent er in een dag, dus een leuke vakantiebestemming er bij Mijn zwager, die ook in Denemarken woont, zien we drie keer per jaar.

 2. Lieve allemaal, we hebben elkaar 1x gesproken over het huren van het huis, helaas konden we niet in jullie huidige huis gaan wonen. Jullie zijn aan het inpakken wij ook beide met een ander doel.
  Ik wens jullie een mooie, gezonde en heerlijke reis toe. Geniet!!
  Lieve groet, Cindy

  1. Lieve mensen,

   We wensen jullie alle goeds op jullie wereldreis.
   Zolang in jullie gedachten en nu WERKELIJKHEID.

   In het nieuwe Liedboek staan veel mooie liederen, maar 416 vinden wij erg mooi.
   Ga met God en Hij zal met je zijn.

   Veel liefs van Bert en Sjoerdtje

 3. Oei, wist niet dat je zusje ging emigreren. Maar inderdaad, Denemarken is dichtbij. Met een beetje fantasie is het net iets boven Groningen. En jullie gelukkig tijdelijk. Ik ga je missen op het schoolplein.

 4. Wij nemen geen afscheid, wij reizen mee zij het gewoon hier thuis via hun website en videoverbinding via het internet zien en spreken we elkaar tot een eerst volgende keer dat we ze weer in onze armen kunnen sluiten.
  Wat is het mooi als ouders te zien dat het de gezinnen van je kinderen allemaal goed gaat en dat ze allemaal harde werkers zijn die richting en vorm en inhoud aan hun leven geven.
  Stuk voor stuk zetten ze punten in de toekomst uit waar ze gericht naar toe werken en dat is voor de één nu een wereldreis met het gezin en voor de andere dochter met haar gezin een verhuizing naar Denemarken waar ze de kans krijgen medisch veel voor de medemens te mogen gaan betekenen.
  Onze kinderen en aangetrouwde kinderen en kleinkinderen zijn in ons hart verankert en er gaat geen dag voorbij of ze komen in onze gedachten voorbij, wat is het dan voor ons allemaal een rijke zegen om te kunnen zeggen dat we ons oprecht geen zorgen over ze maken, wat een rust en blijdschap geeft dat ons. Waar ze ook op deze wereld zijn ze kunnen niet aan ons ontsnappen. Toen de kinderen nog klein waren of beginnend alleen op reis gingen heb ik altijd gezegd, waar je ook op de wereld bent het maakt niet uit, als je in moeilijkheden zit bel met je vader en ik kom direct naar je toe, en dat is nu ze inmiddels allemaal volwassen zijn wederzijds.
  Wat is de wereld toch klein als onze liefde zo groot is.
  (o)pa & (o)ma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *