Aftellen

Posted from Address not found.

Het einde van de zomervakantie nadert. Nog één dag weekend en de scholen beginnen weer. Een periode van zes weken vakantie wordt afgesloten en een nieuwe periode van zes weken breekt aan. We beginnen net als iedereen, de boeken zijn opgehaald, de sportkleding is schoon en ligt klaar, schoolkoekjes in de la… Alleen zullen de komende zes weken ook in het teken staan van inpakken (de hele inboedel), verhuizen, spullen verkopen en laatste dingen regelen.
Het aftellen is begonnen.

De laatste vaccinaties hebben we gehad, de laatste schooldingen worden ingescand, klamboes, flightbags, EHBO travelkit, slaapzakken, vanalles is aangeschaft. De backpacks van Peter en mij hebben aan de waslijn gehangen om de muffe geur -van 16 jaar in een plastic bak liggen- er uit te laten waaien. In de woonkamer staan drie bakken; Spullen die we zeker mee moeten nemen worden daar in gedaan. Op mijn bureau, in de vensterbank en naast de telefoon liggen kleine memoblaadjes met afstreeplijstjes. Het zijn er tig. Soms staan dezelfde dingen op twee of drie lijstjes. Het functioneert, alleen al om het hoofd leeg te schrijven, want het ‘gewone leven’ gaat ook door. Alles loopt door elkaar, huishouding, schoolperikelen en reisvoorbereidingen, maar gestrest is het niet. Alles onder controle, op wat spinnenwebben hier en daar na.
Ja, het komt dichtbij nu.

image

 

 

 

4 Comments

  1. Geweldig en wat een voorbereidingen allemaal , wat zullen jullie kinderen genieten van deze gezonde spanning met een heerlijk vooruitzicht. Ik ben er van overtuigt dat ze hier een leven lang plezier van zullen hebben zoveel ervaringen opdoen met je ouders erbij , kan niet mooier . Sterkte met alles en ik verheug me op jullie verhalen straks en met name hoe jullie kids dit ervaren . Mijn zoon , zeer reislustig met zijn gezin , vond dit grandioos toen hij dit verhaal van jullie hoorde . Groeten van mij .

  2. Lieve familie Alberts,

    Wat bijzonder om getuige te mogen zijn van jullie (reis) ervaringen. We lezen graag mee. Dank dat dat kan. We wensen jullie een gezegende voorbereiding en uiteraard een goede reis. We zullen jullie vast nog tegenkomen voor vertrek…. Groet, Ronald, Aline, Crispijn, Jochem en Cato

  3. Wat een heerlijk begin van het nieuwe schooljaar. Een schooljaar met een bijzonder vooruitzicht. Wat zullen de jongens met plezier starten ;-).
    Veel vreugde bij het afwerken van de lijstjes. Ik denk dat veel mensen dit proces met bewondering gadeslaan! Heel veel zegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *