Krokodillen van de nacht

“Moedig hoor” en “Een hele onderneming, dat jullie dat durven!”

We voelen ons helemaal niet moedig of dapper. Het is vooral ‘exciting’ en verwachting dat overheerst. Een droom die werkelijkheid wordt. In tegenstelling tot wat je misschien zou denken voelen we ons sterker en zekerder naarmate we meer dingen los laten. We merken dat we gezegend worden en hebben het vertrouwen dat God er bij is. Onze zekerheid zit niet in materiële zaken. Mooi om dat niet alleen te weten maar ook werkelijk te ervaren.

De emoties zijn niet altijd stabiel, ‘exciting’ en ‘vol verwachting’. Heus, dat moet ik bekennen. Het is wisselend. Het zou, wanneer ik er een grafiek van zou maken één met pieken maar ook dalen zijn. Soms overvalt een gevoel of gedachte van bezorgdheid of onzekerheid ons ook. “O nee, wat gaan wij doen!?” ,maar wanneer we er dan over praten ,er voor bidden ,komt de rust weer terug.

Ik heb ontdekt dat die gedachten vooral komen wanneer het donker is en stil. Dus ’s nachts wanneer we in bed liggen. Alle informatie ,ooit gelezen of gehoord, kan voorbij komen…en mijn gedachten gaan op de loop. In slaperige toestand ben je kennelijk minder nuchter. Een onrust, beetje angstig gevoel, neemt bezit van de streek rondom de maag;
Ik zie ons lopen,
….ergens,
vooral de koppies van onze vier kostbaarste schatten zie ik
….en ja, daar gaat ie hoor:

“In iedere vijver zitten krokodillen, in de zee haaien en de giftigste spinnen en slangen ter wereld wonen in Australie. Niet ergens ver weggestopt in de jungle, onbereikbaar voor mensen, maar gewoon in de achtertuin of onder de wc bril. Er liggen landmijnen in het noorden van Chili en overal enge ziektes op de loer. Een ienieminie kleine rotmug die ’s nachts actief is kan Malaria overbrengen, een andere die overdag actief is Dengue…. En wat nou als we beroofd worden?…Ja, en de keren dat we vliegen? Als het vliegtuig maar blijft vliegen…” Ga zo maar door.

Bij daglicht lijkt alles weer heel anders, gelukkig. De gevaren zijn niet weg, maar niet zo beangstigend. Het is goed dat we op de hoogte zijn van risico’s en we zullen er bedacht op wezen. Daarnaast hebben we maatregelen genomen om risico’s te beperken. Ook weet mijn nuchtere verstand dat er 1000-den mensen , volwassenen en kinderen, overal ter wereld wonen en of rondreizen. Het is het onbekende waardoor mensen, inclusief wijzelf, sneller gevaren zien.
We hebben geen garantie dat ons in ons eigen “veilige” Nederlandje niets overkomt. We zouden ons dan moeten opsluiten in ons huis. Niet meer de straat op gaan, niet meer aan het verkeer deelnemen, …en dan nog!

Nee, angst is geen goede drijfveer. “Stap uit je boot, durf op water te lopen”.  Laten we eruit halen wat er in zit ;Leven …. !

3 Comments

  1. En LEVEN is zeker wat je doet met dit avontuur! Risico’s zijn er altijd. ( Ook als je rustig thuis je krantje zit te lezen. Iedereen volgt in t nieuws wat je ook gewoon thuis kan overkomen…)

    Ik vind het prachtig dat jullie dit gaan doen met zijn zessen en ik zal zeker mee genieten met dit avontuurlijker leven via jullie 6opreis berichten .

  2. Dat bis buitengewoon! Andere culturen meemaken. Wordt meer flexibel door.
    Ik ben ook benieuwd hoe jullie zonen het gaan ondervinden.
    Gezonde spanning is ook genieten.
    God’s zegen en shalom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *