Het leven begint bij 40

Een citaat uit een dagboekje (een te officieel woord voor een ordinair notebook) van drie jaar geleden, augustus 2012:

“Er is een knop om, we hebben een besluit genomen. Vraag ons niet ‘hoe’, maar we gaan het doen. Althans, we gaan proberen het mogelijk te maken en de lang gekoesterde wens na streven. Wij gaan een wereldreis maken met onze jongens…”

We hielden het een tijdje stil, de plannen waren nog te vaag. Het jaar daarop kreeg ik op mijn verjaardag prachtige reisboeken van Lonely Planet en was het onderwerp van gesprek. De vraag “wanneer?” kwam voorbij en wij spraken de hoop uit :”Over twee /twee en een half jaar”.  Wat was dat nog ver weg, ik zou dan al 40 zijn! We grapten:”Het leven begint bij 40…”  Een zinnetje dat zo extra lading kreeg, maar op een leuke manier.

Gisteren werd ik 40. Natuurlijk is 40 worden niet anders dan 38 worden of 43, het is wat de mensen en media ervan gemaakt hebben. De psychologie heeft er z’n eigen kijk op en natuurlijk is er wel een kern van waarheid te vinden. Rondom die magische grens (haha) van 40 kom je op een punt waarbij je je afvraagt:”Waar sta ik, wat wil ik, …” Iets waar ik de afgelopen jaren ook wel mee geworsteld heb.

Veertig dus. Ik zie uit naar het komende jaar. Nog maar 11 weken en dan begint de grote reis!  Allerlei emoties horen daar bij, samengevat in ‘opgewonden spanning’. Soms spanning, meestal opwinding in positieve zin.  “Wow, we gaan het gewoon echt doen!”

Van Peter en de jongens kreeg ik oa dit prachtige horloge. Een dubbel uurwerk, twee tijdzones. Het ene klokje zal op Nederlandse tijd blijven staan. Het andere verandert met ons mee.

image

 

5 Comments

  1. Mooi en symbolisch cadeau. Ik voel door jouw beschrijvingen de spanning weer van ons uitstapje naar Montpellier. Ik was toen 42. Goede leeftijd voor een avontuur!

  2. Hartelijk gefeliciteerd met deze gedenkwaardige leeftijd. Hoop dat het nieuwe levensjaar brengt waar jullie naar uit zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *