12,6 kg versus 10 gram

Na een leuk dagje uit met de jongens, het is immers zomervakantie, neem ik weer plaats op de stoel achter het bureau. Even een beetje scannen…
Ik zal het wat moeten verdelen over deze zomer, met regelmaat een uurtje (of twee, of drie) scannen. Er ligt namelijk een hele stapel wijsheid te wachten om omgezet te worden naar een PDF bestand. Een behoorlijke klus. Ik reken liever niet uit hoeveel scan-uren er nog in het verschiet zijn, maar mij kennende heb ik dat stiekem al lang gedaan. Tijd zat om na te denken, zo achter die scanner. Houd dat maar eens tegen, het gaat vanzelf; tellen hoe lang de scanner doet over een bladzijde, omzetten naar minuten, naar uren… Bla bla bla. Het enige wat ik niet doe is precies het aantal pagina’s van de boeken bij elkaar optellen.

Eigenlijk is de techniek in dit opzicht toch mooi! Dat het kan; een hele stapel lesboeken verkleinen tot het formaat van een memorystick. Oftewel 12,6 kg versus 10 gram. Het loont de moeite en hoewel ik het een behoorlijke klus vind, heeft het ook zijn leuke kanten. Ik houd van ordenen en regelen, de juf in mij wordt geprikkeld door alle inhoudelijke stof. Ik krijg zelfs zin om er ‘straks’ mee bezig te gaan met de jongens. Ik orden maar meteen op categoriën; grammatica spelling, tekst verklaren, woord benoemen…enz. Alles terug te vinden in mapjes gekoppeld aan het domein Nederlands of per hoofdstuk voor Wiskunde. Engels staat ook op het rooster en voor Levin het hele lespakket.

Hoe wij dat doen met school? De vraag die bijna iedereen als eerste stelt wanneer ze onze plannen horen. Het staat beschreven bij het tabblad ‘voorbereidingen’ op deze site. Zo dus. We zullen regelmatig bezig zijn met schoolwerk, gewoon omdat dat ook goed is voor de jongens; niet verleren te leren. Hoeveel en hoe en wanneer zal blijken. Ergens, …………tussen de olifanten of aan de voet van Uluru 😉

4 Comments

  1. Zijn die boeken bij de uitgever niet digitaal te krijgen? Misschien wel tegen een zacht prijsje, als je uitlegt dat je de boeken ook in het echt hebt?

  2. Wendy; Dat heb ik uiteraard al geprobeerd. Ik heb de uitgevers gebeld…, maar de digitale versies hebben geen zachte prijsjes en bovendien moet je dan wel overal een goede WiFi verbinding hebben. Hetzelfde geldt voor inloggen via het schoolloket. Als je de boeken offline wilt hebben, moeten ze in een ander bestand staan. Die verstrekken ze niet ivm auteurs rechten.

  3. Melody,

    Als het om losbladig lesmateriaal gaat kan ik dat voor je op mijn werk doen Daar geef je een stapeltje in en in no time is het gescand Je kunt ook boeken ombouwen tot stapeltjes losse bladen Die kan ik dan ook vrij gemakkelijk scannen

    Groet Simon

  4. Simon; Bedankt voor het meedenken en zeker een aantrekkelijk aanbod! De boeken die wij hebben huren wij via school en zullen we dus weer een keer moeten inleveren. Die kunnen we niet ‘ombouwen’ helaas.
    Wat we eventueel aan losse bladen hebben zal ik bewaren. Als het nodig is neem ik contact met u op. Nogmaals bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *