ZUSter Meedy kwam ons prikken

Zaterdag begon net als de meeste zaterdagen bij ons. Lekker rustig, een beetje rond lummelen, om de beurt een ontbijt smeren, op de bank hangen in pyjama met IPad of telefoon totdat er gezegd wordt dat het tijd is om aan te kleden….enz.
Peter en ik maakten een ritje op de motor en we deden de boodschappen. De jongens sprongen op de trampoline. Een ontspannen ochtend, maar naarmate de dag vorderde steeg de spanning enigszins…

Tante Meedy zou komen, met de rest van haar gezin. Altijd leuk als er familie komt! Deze keer had het bezoek naast gezelligheid vooral ook een andere reden; ……prikjes….   En dat hing in de lucht. Niemand zei het echt, maar tussen de regels door merkte je wel dat er hier en daar een zenuwachtig vlindertje vladderde. Dit hoort natuurlijk ook bij de voorbereidingen; vaccinaties om ons te beschermen tegen ernstige ziekten of nare complicaties onderweg. Ik had de doosjes (13 in totaal) de dag ervoor opgehaald bij de apotheek. Ze lagen veilig in de koelkast, tussen de pakken melk en yoghurt te wachten op tante Meedy’s komst.

Dat voorrecht hebben wij dan weer wel, onze eigen vertrouwde lieve tante (mijn zusje) werkt bij de GGD. Zij heeft ons de vaccinaties gegeven , gewoon thuis, op de bank. We hebben het allemaal overleefd en daarna konden we gezellig buiten eten; van die reuze pannenkoeken die niet op je bord passen, gebakken op de Skottelbraai.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *