Van inboedel naar rugzak

Wat heeft een gemiddeld huishouden in Nederland eigenlijk veel spullen. Zomaar even een opsomming: een kast vol spelletjes en DVD’s, een keuken vol glaswerk, schalen, potten, pannen, bestek, handige hulpmiddelen, luxe spullen als een magnetron, waterkoker, koffieapparaat, vaatwasser. Kasten vol textiel, beddengoed en kleding, dekens, allerlei prullaria en assecoires voor de sier. Boeken, mappen, papier, muziekinstrumenten, televisie en andere apparatuur, tuinset, fietsen, allerlei gereedschap en ga zo maar door. Om nog maar niet te spreken over de opbergdozen en andere zaken die op zolder en in een schuur weken ,vaak maanden onaangeroerd liggen en staan. O ja…en al het speelgoed, en…, en…..eh…ja, dat ook!

Hebben wij dit werkelijk nodig? We zijn er maar druk mee met al die bezittingen. Het is voornamelijk luxe en vertier, want het is maar de vraag  of het echt zo is dat het hebben van al deze dingen ons leven makkelijker maakt of sterker nog, gelukkiger.  Okay, ik piep ook als mijn wasmachine het niet meer doet of wanneer de vaatwasser het begeeft…en inderdaad een auto op de oprit is ook wel erg makkelijk. Toch, als ik erover nadenk, geeft het volgens mij een bepaalde vrijheid om niet zo veel spullen te hebben. Iets wat in deze comfort-maatschappij best lastig voor te stellen is. Maar toch….

Wij zullen ook goed moeten nadenken over wat we wel en niet mee gaan nemen op reis. Ons hele hebben en houden moet mee te dragen zijn in 6 backpacks. Dus alleen het noodzakelijke + wat er dan nog voor leuks bij in past. Daarna moet er gewogen worden. Te veel kilo’s zullen  de term ‘noodzakelijk’ bijstellen en ‘gewoon leuk’ aan moeten scherpen. Een uitdaging voor later.
De tassen voor de jongens zijn gekocht. Die van ons liggen al 15 jaar op zolder….. Wanneer je dan zo met zo’n tas op de rug (ookal is hij nog leeg, of juist omdat hij leeg is 😜) rond loopt voel je het al. Het zijn de gedachten en dromen die je meenemen. De tas, het avontuur, de ‘Vrijheid’ dus.

De backpacks
De backpacks

1 Comment

  1. Wat kunnen jullie mooi schrijven. De voorbereidingen zijn in volle gang. Mooi, de tas al op de rug…. en wat gaat er mee…. en wat niet…… Leuk dat we jullie zo kunnen volgen. De voorpret is al geweldig! Succes bij alle keuzes die gemaakt moeten worden. In inderdaad… we hebben het goed hier in ons kikkerlandje, maar wat maakt nu echt gelukkig? Mooi om dit zo samen met je kinderen te beleven.

    Groetjes uit Zwolle,

    van Evelien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *