Si Spaans

Daar zat ik dan, gisterenavond, voor het eerst sinds lange tijd zelf weer eens in de schoolbanken. Ik keek vast serieus want ik zat in opperste concentratie met een blad voor mijn neus waarop ik allerlei Spaanse woorden en zinnetjes moest aanstrepen terwijl een vrouwenstem (of mannenstem, ik weet het niet eens meer) in vloeiend Spaans een heel verhaal af stak. Een luisteroefening. Hoewel mijn Spaans niet verder reikt dan “uno, dos, tres… een botella, dat is een fles” (van Bassie en Adriaan) ging het mij niet slecht af. Gelukkig maar, daardoor was het verschil tussen mij en de andere cursisten niet zo duidelijk zichtbaar. De andere dames hadden duidelijk meer voorkennis van de taal dan ik en flapten er allerlei Spaanse woordjes en klanken uit. Ik vroeg mij op een gegeven moment af waarom zij zich hadden opgegeven voor de beginnerscursus en niet voor de gevorderden. Het tempo van de les lag daardoor behoorlijk hoog. In dit tempo spreek ik volgende maand vloeiend Spaans 😉 ..haha. Goed, mijn eerste les Spaans is dus een feit. Weer een etappe in de voorbereidingen van onze reis. Ik vind het leuk om dit te doen en het is praktisch om een klein beetje uit de voeten te kunnen met Spaans wanneer we reizen in Latijns Amerika. Een accommodatie zoeken, eten bestellen of kopen, onderhandelen, reizen en dat soort dingen meer zijn knap lastig met alleen de woorden 1 ,2 , 3 en fles. Hoewel we ons vast zouden redden is dit toch de aanleiding voor mijn lessen. Vooral ook omdat we in Zuid-Amerika net als in Zuid-Afrika een periode vrijwilligerswerk willen doen. De bedoeling is dat ik mijn kennis weer over breng aan de andere gezinsleden. Ik ben benieuwd… Buenas tardes, hasta pronto of hasta luego!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *