God is trouw

Posted from Apeldoorn, Gelderland, Netherlands.

…en toen waren we ineens volop bezig met klussen en schilderen in het huis waar we vanaf volgende week al wonen! Niet het resultaat van onze eigen inspanningen en zoekacties, maar wederom een wonderlijke zegening. “God zorgt wel heel goed voor jullie”, zei een bekende, nadat we ons verhaal hadden verteld. En zo ervaren wij dit ook. Pure genade. We waren en zijn diep onder de indruk van Zijn zegen. Een verhaal apart…

Ruim een maand zijn we al weer terug in Nederland. De eerste twee weken waren vooral leuk en vlogen om. Iedereen weer zien, afspraken met vrienden, gezellig bij onze ouders langs, verjaardag vieren, genieten van alle Hollandse luxe en comfort, winkels en gezelligheid. De reis was eigenlijk even helemaal ‘weg’ ,een herinnering , maar niet op de voorgrond aanwezig. We waren druk (en nog steeds) met alle nieuwe indrukken en het regelen van vanalles.
Meerdere keren reden we naar de loods waar al onze inboedel is opgeslagen en zochten we tussen de immense hoeveelheid dozen en spullen naar bijvoorbeeld een doos met administratie, gereedschap van Peter, de fietsen van de jongens…enzovoort. We zijn allemaal weer mobiel bereikbaar en Peter is ook al weer begonnen met werken.
Naast al deze bezigheden voerde het vinden van een woning de boventoon. Uren googlen op internet, huursites, funda…, fietsen door de wijk, afspraken met financieel adviseurs, bellen. Soms was het heel hoopgevend, maar uiteindelijk liep het spoor steeds dood.

Vorige week liepen we een beetje vast in het zoeken. We hadden alles al geprobeerd en geen nieuwe ideeën meer. Om ons in te schrijven bij woning verhuur hadden we bepaalde papieren nodig, die we (nog) niet hebben en een hypotheek was niet heel waarschijnlijk of weinig toereikend. De woningen die interessant waren vlogen voor ons neus weg. Al verhuurd, al verkocht. Er bleven weinig opties over.
Het zit een beetje in mijn aard om niet op te geven en me min of meer vast te bijten in iets totdat ik het voor elkaar heb en een oplossing bedacht heb. Dit was ook zo’n situatie. Ik bedacht nog 101 mogelijkheden, althans dat probeerde ik… Ik kreeg hoofdpijn van mijn eigen gedachten. Toch waren we niet bezorgd of gestrest. We waren eigenlijk nog maar zo kort terug en als we wat langer wachtten zou de juiste woning heus voorbij komen. Een keer zou het raak zijn, dat wisten we zeker. Het lastige in deze situatie had vooral te maken met ‘het niet precies weten wat, hoe en wanneer …’ en de jongens die straks weer naar school moeten plus het feit dat we bij mijn zus in huis zitten (waar we heel welkom zijn, maar volgens ons toch echt niet maanden kunnen blijven), keuzes maken, knopen door hakken.
Het vinden van woonruimte was in deze zoektocht ook een gebedspunt. Vertrouwen, en dat dan ook daadwerkelijk doen, dat Hij, die ons zoveel gezegend en beschermd heeft tijdens en voor de reis, ons niet zomaar los zou laten en zeggen:” Zoek het zelf maar uit”.

Op dat punt, toen we uitgedacht en gezocht waren, kwam het telefoontje. Uit onverwachte hoek. Of we met urgentie terug wilden bellen.
Goede bekenden van ons, die al 8 jaar in Israël wonen, vertelden ons dat ze in Nederland waren. Ze hadden twee dagen daarvoor ontdekt dat de huurder van hun woning in Nederland misbruik maakte van het huis en een complete wietplantage in het souterrain had aangelegd. Met behulp van politie en justitie was de boel direkt ontruimd en de huurder uit de woning gezet.  “Wij willen graag dat jullie ons huis huren, wij vertrouwen jullie, kennen jullie gezinssituatie en weten dat jullie woonruimte zoeken.  Hebben jullie tijd om langs te komen?” Voor ons werd de huurprijs aangepast en diezelfde avond nog zetten wij onze handtekening onder het huurcontract. De volgende dag zat ‘onze nieuwe huurbaas’ weer in het vliegtuig terug naar Israël.

Sindsdien zijn we druk met het opruimen en herstellen van de schade die de vorige huurder heeft aangericht in met name het souterrain. Daarnaast het gewone kluswerk zoals muren sausen, schoonmaken en een laminaat vloer leggen. Hierbij krijgen wij bijzonder veel hulp van onze vrienden Mark en Ramona. Ook zus Wendy en zwager Bas staan voor ons klaar. Zo ontzettend lief!

Het is een geweldig huis! Enorm groot met voor alle kinderen een eigen ruime slaapkamer en dan houden we nog een kamer over. De jongens hebben zelfs per tweetal een privé badkamer/douche ! De buurt is erg mooi, allemaal grote huizen en tuinen, een park en vijver met fontein in de omgeving en dicht bij de school van de oudste drie jongens. Dicht bij opa en oma, dicht bij de stad… Dit hebben wij niet zelf bedacht of zelfs maar durven hopen. Het is naar ons toegekomen en wij mochten het aannemen.

Wanneer we verhuisd zijn en al deze drukte voorbij is, kunnen we in alle rust terug kijken op de reis en onder woorden brengen wat het met ons gedaan heeft ,wat het ons gebracht heeft, waar we nu staan en wat de ideeën voor de toekomst zijn…. Gek genoeg is daar op dit moment geen tijd en ruimte voor. Één ding is zeker; een spectaculair jaar, nu even verdrongen naar de achtergrond, maar niet zomaar uit te vlakken, nemen we mee voor de rest van ons leven.

Dankbaar.

10 Comments

 1. Wow! Zo fijn om dit te horen!
  Heb veel aan jullie gedacht!
  Veel liefs van ons viertjes!

 2. Wat een bijzonder, mooi verhaal! Super dat jullie zo gezegend zijn. Veel plezier in jullie nieuwe huis en succes met het uitzetten van nieuwe plannen.
  Wellicht tot gauw…

 3. Heerlijk zulk goed nieuws. Zie er naar uit om je ook weer eens live te zien Mellody. Veel succes met klussen maar dat komt vast goed met zo’n klusteam.

 4. Je had het aan het einde van de reis al eens geschreven. God is er altijd voor ons geweest. We hebben vertrouwen dat Hij ons ook weer zal helpen in onze zoektocht naar woonruimte als we weer terug zijn. Inmiddels had ik dit verhaal al van je vader gehoord en heb ik je zelfs bij het mooie huis mogen ontmoeten. Je was er toen ik, op weg om booschappen te doen, langs reed. Trots lied je mij de woning zien. Wat een ruimte! Uiteraard hopen wij dat jullie heel gelukkig mogen worden op jullie nieuw stek. Gezegend voelen jullie je al.

 5. Wat een prachtig verhaal en wat een vreugde.
  Gefeliciteerd met jullie nieuwe woning!
  Geniet ervan en ik hoop dat jullie er met veel plezier in mogen wonen.

  Groetjes voor jullie allemaal.
  Heleen.

 6. Dag lief gezin, gelukkig kwam er nog weer een mailtje van jullie voorbij:) zal kaal worden zonder! Wat een wonder dat huis, heel speciaal. Kan me voorstellen dat terugblikken nu niet echt werkt, de komende maanden af en toe tijd voor inplannen… En dan maandag de vier jongens weer naar school, dat zal raar zijn. Gaat Levin nu in Apeldoorn naar school?
  liefs uit Epe! Rebekka

Comments are closed.