De laatste stop; Buenos Aires.

Posted from Buenos Aires, Ciudad Autónoma de Buenos Aires, Argentina.

Twee keer een lange busrit van 22 uur door het Latijns Amerikaanse landschap heeft ons naar Buenos Aires gebracht. De laatste stop voordat we terug vliegen naar Europa.
De eerste rit was van Arica via Calama naar Salta. We passeerden San Pedro de Atacama weer en het cirkeltje was rond. We zaten bovenin de bus, helemaal vooraan, dus hadden een prachtig uitzicht. We zagen weer flamingo’s en alpaca’s op de vlakten. Uren achtereen, honderden kilometers, reden we door woestijn. Berg na berg, zand en nog eens zand. Ongelooflijk wat een uitgestrektheid.

We bleven twee nachten in Salta en begonnen toen aan de tweede etappe. Van Salta tot aan Buenos Aires was het landschap voornamelijk vlak. Bergen zagen we in de verte. Het landschap was weer sinds tijden groen, weilanden, bomen, water…. het leek veel op het Nederlandse landschap, maar dan met lama’s in de wei en af en toe een palmboom of grote cactus. Ook zagen we ontzettend veel grote roofvogels. Soms twee aan twee, zittend op een paaltje, gewoon in de berm of in een boom.

We zijn in Argentinië; het land van onze eigen koningin Maxima, van Evita Peron, het land van de tango, ….
Buenos Aires. Op het eerste gezicht een mooie stad met veel imposante gebouwen ,Barok style. Grote pleinen en parken. Het is een stad met veel geschiedenis, de geboortestad van Maxima, ook wel het ‘Parijs van Zuid Amerika’ genoemd.

image

Ons hostel staat aan het plaza del Congreso. Wanneer we uit ons raam kijken zien we het national congres gebouw. Het is ons nog niet gelukt om er binnen te komen, we liepen steeds de gratis rondleidingen mis. Gisteren waren we echter op de juiste tijd aanwezig, maar toen was de rondleiding gecanceld. Dan maar niet. Nog genoeg te zien in deze stad.

2 Comments

  1. Dag lieve familie, ik weet eigenlijk niet precies wanneer jullie weer terug zijn in Nederland… In elk geval veel succes met het afronden van jullie MEGA avontuur, respect hoe jullie het allemaal hebben gedaan op jullie manier! liefs uit Epe, Rebekka

  2. En dan komt nu het einde in zicht, wie weet zijn jullie nu wel op de terugweg. Ik heb genoten van jullie reisverslagen en de prachtige foto’s. Voor straks een hele goede terugreis en ontzettend bedankt dat ik vanaf de computer jullie avonturen heb mee kunnen maken.
    Groetjes van Astrid

Comments are closed.