De teleférico van La Paz

Posted from La Paz, La Paz Department, Bolivia.

Vandaag hebben wij La Paz verkend vanuit de lucht, hangend aan een kabel. Een geweldige manier om de hele stad, de vallei en omliggende bergen te bekijken.
Vanuit ons ronde gele bakkie keken we naar beneden, op de daken van de huizen, de dakterrassen en het drukke verkeer. De gele baan bracht ons omhoog naar El Mirador vanwaar we een prachtig uitzicht hadden over de stad. Daarna namen we de gele baan weer terug en aansluitend de groene baan tot aan de andere kant van de vallei (Irpavi), een duidelijk rijkere buurt met grote huizen met tuinen. Ik denk dat we totaal zo’n 50 à 60 minuten in de kabelbaan hebben gezeten. We hebben nog even in een park gezeten en wat rond gelopen door de stad. Samen met de taxirit naar het beginpunt toe en later de terugreis in zo’n vol minibusje, was het een leuke dagbesteding. Ook absoluut niet duur.

image

 • Taxi (15 minuten) naar Teleférico Amarilla: 20 Bolivianos
 • Teleférico Amarilla naar El Mirador: 3 Bolivianos p.p
 • Teleférico Amarilla  helemaal naar beneden: 3 Bolivianos p.p
 • Teleférico Verde hele baan heen en terug: 6 Bolivianos p.p
 • minibus terug naar hostel  (30 minuten) : 2 Bolivianos p.p

Totaal voor ons hele gezin 104 Bolivianos = €14,00 (!!) Maar iets meer dan €2 per persoon ! Tsssssssssk.

“Het bijzondere van de Teleferico kabelbaan is dat het in eerste instantie niet voor toeristen gebouwd is, maar als functie heeft de bewoners van La Paz vlot, veilig en goedkoop over grote afstanden te kunnen vervoeren. De Teleferico moet het overvolle verkeer in de stad ontlasten en de hoeveelheid uitlaatgassen terug dringen. De Teleferico kabelbaan bestaat uit 3 verschillende routes: Rood, Geel en Groen (de kleuren van de Boliviaanse vlag) en loopt via deze drie routes door de lengte van de vallei tot bovenin El Alto”. *citaat van wearetravelers.nl 

8 Comments

 1. Wauw, ziet er erg mooi uit! Heerlijke avonturen beleven jullie, dat wordt een dik boekwerk maken bij terugkomst!

  Groeten Evelien (en Kees en de boys.)

 2. Tjonge wat een stad! En wat een lage prijzen. Het loon zal er wel evenredig naar zijn. En wat doe je dan veel met € 14 ! Prachtige foto’s. Was het niet eng in de cabines? Je weet toch maar nooit hoe die kabelbaan onderhouden wordt. Jullie zien en beleven zoveel dat je misschien sommige dingen bijna zou vergeten.

  1. De kabelbaan is gemaakt olv een Zwitsers bedrijf en is nog maar twee jaar oud. Het zag er keurig onderhouden uit en schoon. Was absoluut niet eng.

 3. Dank jullie wel voor wederom mooie foto’s, hoe gaan we het volgend seizoen ooit doorkomen zonder al jullie unieke plaatjes? Gaan jullie dan selfies sturen vanuit Vaassen en omgeving:)?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *