Cool feestje in de woestijn

Posted from Atacama Region, Chile.

Levin was jarig in Vietnam, Peter ook, Jefta in Thailand en nu was het de beurt aan Hidde. We hebben wel vaker geprobeerd te voorspellen waar iedereen jarig zou zijn, dat wilden ze graag weten, maar konden het nooit met zekerheid zeggen. Nu weten we het dus. Hidde is jarig in Chili, in San Pedro de Atacama, in de woestijn!

Hidde had zich stiekem al een beetje afgevraagd hoe een verjaardag er in de woestijn uit zou zien. Hij vroeg zich misschien af wat hij zou krijgen voor zijn verjaardag. Een lama of een sjaal van Alpaca wol? In de woestijn zijn naast allerlei kleurrijke marktkraampjes en souvenirswinkels namelijk geen andere winkels…

Peter, Jefta en ik speurden de dag voor Hiddes verjaardag de stoffige straten van San Pedro af en vonden tussen alle fluitjes, beeldjes, lamasokken en andere prullaria een mooi zakmes. Samen met een stoere pet (Chili) en een zak lolly’s waren we goed geslaagd! Verder vonden we nog ballonnen en van die confetti slierten en maakten de broers filmpjes met powerpoint, speciaal voor Hidde.

Het werd een hele leuke dag. Hidde was met al deze verrassingen echt jarig. Een verjaardag om nooit meer te vergeten, want wat is er nou leuker dan, wanneer je op een plek als deze jarig bent, een heel cool feestje te vieren? Samen met je ouders en broers sandboarden van gigantische zandbergen in Death Valley in de Atacama woestijn!  Helmen op, sunblock op neus en armen en daar gingen we. Naast veel vallen zijn we toch ook allemaal redelijk cool naar beneden gekomen. De jongens hadden de smaak te pakken en liepen menig maal vaker de hoge berg op in het losse zand, met zware klomp-schoenen en sandboard, dan ik. (Voor wie het leuk vindt om ons de berg af te zien komen of te zien vallen in het zand; Zie dit youtube filmpje (klik).Het zijn opnamen gemaakt door de bookingscompany zelf).

image

Na al onze capriolen op het sandboard sloten we de dag af met de meest mislukte maaltijd ooit. We kookten zo “licht” mogelijk omdat we de volgende dag naar grote hoogten zouden gaan. Er wordt aangeraden om dan geen vlees meer te eten. Het werd uiteindelijk mislukte rijst (papperig en zonder smaak) met wat gekookte worteltjes, erwten en maïskorrels en een verplicht kopje Cocathee toe.

 

8 Comments

 1. Cooool en wel heel bijzonder!! Wat een omgeving!
  Op Hidde zijn verjaardag, om nooit meer te vergeten.
  Wat is nou erger, sneeuw of zand in je kleren als je valt ?
  Allemaal op de surfplank, knap hoor het ziet er naar uit alsof jullie dit dagelijks doen.
  Fantastisch leuk.!!!

  1. O, dat filmpje, geweldig!! Zo te zien val je niet hard, je bent dicht bij de grond.
   Nou Mel, je bent heel verrassend, vooral die laatste duik. Nog nooit van je gezien, de laatste die ik me kan herinneren was die over de bananenschil, maar die was niet geheel pijnloos!?
   Dan de mannen, heel stoer!! Ziet er goed uit.

 2. Tjonge, wat COOL! Heb jullie naar beneden zien komen hoor, héél knap. Lijkt me geweldig om daar in de woestijn je verjaardag te kunnen vieren. Ik weet niet hoe jullie het iedere keer weer voor elkaar krijgen om daar in afgelegen gebieden toch allerlei dingen voor een feestje op de kop te kunnen tikken. Het ziet er allemaal héél feestelijk uit. Op naar het volgende bericht.

 3. Goedemorgen:) Leuk om te zien dat jullie nog steeds doen waar jullie goed in zijn: leuke dingen ondernemen! liefs uit Epe, Rebekka (Nathanael gaat vanmiddag voor zijn brommertheorie-examen…)

 4. Ah…wat leuk dat sandboarden! Knap van jou Mellody dat je dat durft 🙂
  En Hidde zal deze verjaardag zeker niet snel vergeten, wat een belevenis om jarig te zijn in de woestijn!

 5. Te gek , gaaf ! Heel spectaculair ! Fantastisch dat jullie dit met elkaar gedaan hebben.
  Een heel waardevolle herinnering.
  We hopen voor jullie , dat alles zo goed blijft gaan.
  Keep it up!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *