Tongariro Alpine Crossing

Posted from Tongariro National Park, Manawatu-Wanganui, New Zealand.

Afgelopen zaterdag hebben wij onze krachten gemeten bij de vulkaan. De dag er na hadden we spierpijn in benen, knieën en billen, maar wat was dat mooi!

Omdat we in de vulkanische zone verblijven en overal kleine en grotere vulkanische activiteit in het landschap tegen komen, wilden we de vulkaan zelf ook wel eens zien.  Daarvoor gingen we naar Tongariro national park. Het national park bestaat uit drie actieve vulkanen; Ruapehu, Ngauruhoe en Tongariro. De laatste vulkaan is op 21 november 2012 voor het laatst uitgebarsten.

image

We hadden ons van te voren ingelezen op internet en besloten dat we de Tongariro Alpine Crossing, te boek als ‘spectacular en challenging’ wandeling van 19.6 km, zouden gaan lopen. We hielden de weersverwachting in de gaten, namen genoeg te eten en drinken mee en probeerden ons ook zo goed mogelijk te kleden volgens advies. Als je van te voren alle waarschuwingen leest, kan de onderneming je een beetje afschrikken, maar je kan het ook meenemen in een goede voorbereiding. Wat de kinderen aan gaat was mijn redenering:”Als ik het kan, kunnen zij het ook. Aangezien ik verwacht dat mijn conditie het minste van allemaal is”.

Daar gingen we dan. Twee rugzakken mee en gekleed als een ui (allemaal laagjes). Al 10 minuten na start konden we onze ui afpellen. Jas uit, trui uit, shirt met lange mouwen…. Het werd een dikke knoop om ons middel. Hoger op de berg was het uiteraard kouder en kon alles weer aan. De jongens waren onder de indruk van de vulkaan, een echte vulkaan, maar ook van het aantal kilometers dat op de bordjes te lezen stond. Toch lieten ze zich daar niet zo over uit en wandelden dapper door. Na een paar kilometer hadden ze de smaak te pakken en waren ze koplopers. We liepen de route tot net iets voorbij de ‘Red Crater’, het hoogste punt.  Acht kilometer ,voornamelijk omhoog lopen, maar ook klimmen en klauteren. De Alpine crossing gaat hierna verder naar beneden naar de andere kant van de berg. Wij zijn hier omgekeerd om weer terug te lopen naar de auto. Al met al een beste wandeling van 7 uur.

Het weer zat mee. Niet te warm, niet te koud en geen regen. Het landschap waar je doorheen loopt is werkelijk fantastisch! Dit was het hoogtepunt van Nieuw Zeeland. De foto’s zeggen genoeg!

image

8 Comments

  1. Wat een super foto’s , mooier dan ooit:) vooral die rode berg is ‘awesome’… Dank jullie wel, stoere familie. groetje uit Epe. Ach ja, wat zal ik eens zeggen over ons leven wat ook heel bijzonder is:) … Wij hebben konijntjes onder ons huis voor zolang de buurkat ze laat leven. liefs!

  2. Wauw!!! Wat een super gave foto’s en dan met name die rode berg! Jullie zijn een stelletje geweldenaren hoor! We hebben groot respect voor alles wat jullie ondernemen. Dit is met recht een reis om NOOIT te vergeten.

  3. Wat een schitterende natuur, heel bijzonder om daar te wandelen, voor de jongens zeer speciaal om nooit te vergeten!!
    Wie weet lopen zij later met hun eigen gezinnetjes daar weer om het hun kinderen te laten zien!!

  4. Weer een fantastisch dag!! En dan te bedenken dat dit in het echt nog veel mooier is ! Wat een mooie herinneringen zullen jullie hebben .
    Veel liefs uit Vaassen

  5. Zoo…een bergwandeling van 7 uur. Knap hoor dat de jongens dat vol hebben gehouden, ze zullen wel sterke beenspieren hebben gekregen van al dat lopen de afgelopen maanden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *