Brisbane; weerzien met opa en oma

Posted from Brisbane, Queensland, Australia.

Brisbane, stad met 2250.000 inwoners , derde stad van Australië na Sydney en Melbourne. Het eindpunt van onze reis door Queensland en tevens het eindpunt van onze reis door dit prachtige continent.

Na drie weken apart van elkaar gereisd te hebben zouden wij hier opa en oma (mijn ouders) weer treffen. Nog even een paar dagen samen optrekken voordat zij weer naar Nederland terug vlogen en wij onze reis voort zetten richting Nieuw Zeeland. Omdat we beiden een ander budget en ook andere maatstaven hanteren voor een accommodatie hadden we afgesproken dat ieder voor zich een hotel zou boeken en dat we contact met elkaar zouden opnemen zodra we er waren.

We verheugden ons op het weerzien met (o)pa en (o)ma. Op 1 april kwamen wij aan in Brisbane en checkten wij in in ons hotel en toen ontdekten we de volgende knipoog vanuit de hemel. God heeft wel humor. Kijk, dit is het uitzicht uit onze hotelkamer:

image

Op de parkeerplaats staat onze huurauto, de zwarte bus links. Naast de parkeerplaats zie je een grasveld en daarnaast het vierkante bord met ⭐️⭐️⭐️⭐️ Windsor. JA, precies! Dat gebouw daar, naast ons hotel, het Windsor hotel, is het hotel waar mijn ouders verbleven! Hoe is het mogelijk?! Los van elkaar, naast elkaar geboekt in deze grote stad met wirwar van straten. Geweldig! Wat een zegen weer. Het leek wel een 1 april grap.
Blij verrast en verbaasd over deze nieuwe ontdekking gingen we kort na aankomst een kijkje nemen bij het Windsor hotel alwaar we (o)pa aantroffen in de parkeergarage. Ook zij waren inmiddels achter de ‘toeval’ gekomen.

We hebben samen nog een hele gezellige dag gehad in Brisbane. We hebben een wandeling gemaakt op mount Coot-Tha en in de Botanische tuinen. Bij mount Coot-Tha Outlook heb je een prachtig uitzicht over de hele stad.
We vonden dat (o)pa en (o)ma op deze laatste dag in Australië tenminste één keer gebarbecued moesten hebben in de natuur. In Australië staan namelijk in het hele land in parken of wandelgebieden barbecues om gratis te gebruiken. Wij hebben er al meerdere keren gebruik van gemaakt. In de Outback, in Cairns, Noosa, Hervey Bay… Handig, lekker, gezellig en goedkoper dan uit eten. We hadden alles meegenomen en sloten zo met elkaar ons Australië-avontuur af.

De volgende ochtend hebben we in alle vroegte dan echt gedag gezegd tegen (o)pa en (o)ma. “The sound of music” bracht hen naar het vliegveld. Wat was dat ontzettend leuk en bijzonder dat zij helemaal naar Australië zijn gekomen! Ik kan het juiste woord niet vinden dat uitdrukt hoe speciaal dat is.

Bedankt lieve pap en mam ❤️, tot over vier maandjes!

Wij laten Australië ook achter ons. Wat hebben we veel gezien. Sydney, 1300 km Outback en 1800 km Queensland. We hebben ons verwonderd over de prachtige natuur, de mooie en bijzondere dierenwereld en een heerlijk klimaat. Nederland ligt echt aan de verkeerde kant van de aardbol.

3 Comments

  1. Sorry maar ik krijg echt tranen in mijn ogen van zulke verhalen. Wat een heerlijke God hebben we! Nog veel plezier met Hem de laatste 4 maanden!!

  2. Ja, geweldig hè. Naast elkaar een hotel boeken 🙂
    Wij gaan vanmiddag naar pap en mam. Eens horen hoe zij alles beleefd hebben…

  3. Had het verhaal over de hotels naast elkaar al gelezen en gehoorde van je ouders, hoe bijzonder is dat! Ik noem het bewust geen toeval want wij zien “toeval” als voorzienigheid of sturing. Fijn dat jullie zo van alles hebben mogen genieten en dan in het bijzonder van elkaar. Nog een fijne tijd in Nieuw-Zeeland.

Comments are closed.