Steve Irwin:” Share my wildlife with me”.

Posted from Sunshine Coast, Queensland, Australia.

Wat een passie had die man! Steve Irwin, de crocodile hunter. Zijn energie spatte van het scherm zo de woonkamer in. Vanaf de bank, in ons koude kikkerlandje, hebben we menig maal met ingehouden adem gekeken hoe Steve een meters lange krokodil besprong. Spectaculaire beelden van de worsteling met het reptiel of het vangen van een levensgevaarlijke giftige slang werden door ons voorzien van commentaren als:” Tss, dat doe je toch niet!? Onverantwoordelijk…, Wow wat een lef!”
Opgegroeid tussen de dieren, wist Steve heel goed wat hij deed. Hij had liefde voor de dieren en redde ze van de meestal ‘gevaarlijke’ mens.

image

Hij was boeiend en gepassioneerd. Helaas moet ik dit wel in de verledentijd zetten. Steve overleed op 4 september 2006 door een tragisch ongeluk terwijl hij filmopnames maakte bij Batt Reef.
Wat Steve wilde overbrengen op de mensen, is nog steeds te vinden in zijn levenswerk, de Australia Zoo. De dierentuin is eigendom van Steves weduwe en kinderen. Zij wonen en werken daar nog steeds, evenals vele vrienden en collega’s van Steve.

Ons bezoek aan de Australia Zoo heeft indruk op ons gemaakt. Het is een prachtig ruim opgezet park. De dieren zien er allemaal erg goed en gezond uit. Hun vacht is mooi en ze hebben geen rare plekken of vreemd gedrag. De verblijven zijn heel natuurlijk. De dieren leven in hun eigen omgeving. Wat de dierentuin ook leuk maakt is dat er veel interactie mogelijk is tussen de dieren en de mensen. Kangoeroes , allerlei soorten vogels en koala’s lopen (springen en vliegen) gewoon los. Verder hangen er verspreid door de dierentuin uitvergrootte foto’s van de familie Irwin en kan je verschillende shows bijwonen. In de shows doen de dieren geen kunstjes, maar wordt het natuurlijke gedrag van het dier getoond en toegelicht. Midden op de dag zaten wij op de tribune bij de echte krokodillen show.

Wij vonden deze dag erg interessant. Het verhaal van de Irwins is fascinerend. We hebben als souvenir het boek “My Steve” van Terri Irwin gekocht. Zelfs Jesse is enthousiast aan het lezen geslagen, hoewel het in het Engels is.  De familie Irwin heeft er 6 fans bij!

“I have no fear of losing my life – if I have to save a koala or a crocodile or a kangaroo or a snake, mate, I will save it.”
― Steve Irwin
“Crocodiles are easy. They try to kill and eat you. People are harder. Sometimes they pretend to be your friend first.”
― Steve Irwin
“If we can teach people about wildlife, they will be touched. Share my wildlife with me. Because humans want to save things that they love.”
― Steve Irwin

2 Comments

  1. Het was me er eentje inderdaad. Hij werd wel regelmatig gebeten door een slang, maar hij zal er ook wat imuun voor geworden zijn denk ik. Of hij keek bij de echt gevaarlijke jongens wat beter uit.

  2. Ik keek ook graag met de kinderen naar de programma’s van Steve Irwin. En waren geschokt door zijn overlijden. Leuk dat jullie in zijn dierentuin waren!

Comments are closed.