Hervey Bay, zeeschildpadden en haaien voeren

Posted from Hervey Bay, Queensland, Australia.

Hervey Bay. Stadje aan de kust voor ’s werelds grootste zandeiland; Fraser Island. Bekend door de flora en fauna, heldere meren, regenwoud en verschillende kleuren zand.
Zestien, bijna zeventien, jaar geleden hebben we er rond gereden in een 4WD. We hebben er toen twee nachten in een tent geslapen. Dingo’s in het wild gezien, walvissen in de verte, een groep pelikanen in het water….. Het is de herinnering die ons hier terug bracht.

Het was Paasweekend geweest en we gokten er maar op dat de meeste mensen uit zouden checken om weer naar huis te gaan zodat er weer accommodaties beschikbaar zouden zijn. We gingen even wat drinken bij Mac Donalds en maakten dankbaar gebruik van de gratis wifi, of was het andersom?
Een accommodatie voor zes is soms lastig te vinden, maar meestal is er wel een mouw aan te passen, dus belde ik één van de vakantieparken op. Het was meteen raak. Een vakantiehuisje (cabin) voor 4 personen, maar mèt een tweepersoons slaapbank in de woonkamer, was beschikbaar. (We zoeken altijd iets waar we zelf kunnen koken en ‘cabins’ zijn goedkoper dan bijvoorbeeld hotels of backpackeraccommodaties voor 6) We installeerden ons en de jongens verdwenen naar het zwembad.

We zijn uiteindelijk niet naar Fraser Island geweest. Wat dat betreft zijn we aardig verwend door wat we al gezien en gedaan hebben in Australië. Nog eens een paarhonderd dollar neertellen voor een bezoek aan een mooi strand, snorkelen en regenwoud vonden we niet nodig. Het haaienmuseum van Vic Hislop, ons voorgenomen plan, was definitief gesloten, dus dat werd hem ook niet. Toen hebben we een bezoek gebracht aan het aquarium waar je haaien en zeeschildpadden  kon voeren.

Bezig zijn met de natuur en de dieren blijft toch het mooist. Een reuze schildpad voeren en op z’n koppie aaien, een zeekomkommer vasthouden, stukjes vis op een stokje aan haaien voeren… het was weer een hele belevenis.
Einde van de middag, bij de ondergaande zon, bezochten we de pier die 868 meter de zee in loopt. We keken naar de vissen, de 100-den krabbetjes op het droge en poseerden met een Pelikaan. Wat is de natuur toch mooi.