De wereld is klein

Posted from Hervey Bay, Queensland, Australia.

Gek genoeg hebben we de route langs de kust, in tegenstelling tot de Outback, te maken (gehad) met zeer slechte Wifi. Een aantal dagen zaten we zonder, wat met name het zoeken en vooruit boeken van accommodaties bemoeilijkte, heel lastig, want heel Australië vierde Paasvakantie. De slechte wifi is ook de reden van de vele reisverslagjes die nu in één keer komen in een week. Even de schade inhalen.

Na Mackay was ons volgende doel op de kaart richting het zuiden Hervey Bay. We hadden nog geen accommodatie geboekt en gingen daarom vanuit Mackay maar op goed geluk rijden. We wilden een beetje op tijd weg, maar dat lukte niet doordat de eigenaar van het motel niet op tijd paraat was. We hadden een deposit betaald voor de sleutel, dus wachtten op hem. Om 9:30 uur konden we eindelijk vertrekken. Hervey Bay was nog te ver weg voor één rit maar we probeerden wel zo ver mogelijk te komen in één dag.
Het liefst rijden we hier niet in het donker. Het barst namelijk van de kangoeroes (die zie je overdag bijna niet). Ze worden actief rond zonsondergang en ’s nachts. We hebben dan ook meer dode kangoeroes dan levende gezien helaas. Ze worden regelmatig aangereden.

De weg bracht ons weer verder naar het zuiden. Kilometers weg door rietsuiker velden, vergezichten en weilanden met koeien, nauwelijks huizen of bebouwing. Om bestuurders scherp te houden staan er quiz vragen langs de kant van de weg. Een km verder staat dan het antwoord…enz.
We maakten een stop in een klein afgelegen dorp. Het leek er uitgestorven, maar er was wel een klein museumpje. Zonder bemanning. Je moest je entree geld in een box bij de deur doen. We hebben netjes betaald en even een kijkje genomen. Daarna konden we er weer een paar uurtjes tegenaan.

Tegen het einde van de dag kwamen we aan in een gehucht waar één motel was, veel te duur. Dus we reden verder, naar het dichtstbijzijnde volgende grotere gehucht; GinGin. Dat was 85km verderop. Inmiddels was het donker geworden dus namen we de cabin die voor handen was. Het bleek een keurig nette cabin te zijn, voor 5 personen. We kregen er een matras bij van een naastgelegen cabin. Daar doen ze hier in Australië niet zo moeilijk over…

De volgende dag, toen we even de 3G op de mobiel aanzetten (er was geen wifi) zagen we ‘toevallig’ dat een vriend van ons, Thijs, die ruim 20 jaar geleden naar Australië is geëmigreerd in Hervey Bay was. Hij was daar een weekendje met zijn dochter naartoe. Zo leuk! Want hij woont in Toowoomba, tenminste 4 uur rijden van Hervey Bay. Thijs plaatste net op het moment dat wij keken een foto op Facebook. We hadden al het plan om hem op te zoeken, maar wisten nog niet precies hoe en wat. Dit was gewoon te grappig…. Wij waren onderweg naar Hervey Bay en er nog maar anderhalf uur vandaan, en hij was daar nu! We legden gauw contact en diezelfde ochtend nog zaten we samen aan een tafeltje, gezellig wat te drinken. De wereld is klein!

3 Comments

  1. Die foto’s van jullie vriend met zijn dochter erbij hadden we al op fb gezien, de anderen zijn nieuw. Toch héél bijzonder. Zo ver weg en in zo’n groot land en dan “toevallig” vlak bij elkaar zitten. Leuk hoor. Ook al is het berichtje wat verlaat, het blijft gezellig om met jullie mee te reizen.

  2. Dag Thijs! Ik heb vroeger nog bij je schoongemaakt:) Groetje uit Epe weer…

  3. Mijn eerste reactie is: wat zien jullie er goed uit! En de tweede: wie bedenk dat nu weer dat je zo verrassend een vriend van ver weg mag ontmoeten. Geweldig! Groetjes uit Vaassen.

Comments are closed.