Uengella national park; Perry

Posted from Netherdale, Queensland, Australia.

Eén van onze tussenstops was in Mackay. Dat ligt niet zo heel ver van Airlie Beach af. We kozen Mackay als uitgangspunt naar het Uengella national park. Niet ver van de route af en gekenmerkt door regenwoud, watervallen en wildlife.
De natuur is zo bijzonder in Australië! Wat hebben we al veel gezien: zee, woestijn, tropisch regenwoud…. Australië huisvest niet alleen de meest gevaarlijke dieren ter wereld, zoals giftige spinnen en slangen, schorpioenen, krokodillen, kwallen, roggen en haaien – Ik heb me daar van te voren wel eens druk om gemaakt toen we in Nederland waren – maar biedt vooral ook heel veel mooie natuur ,prachtige vogels en de minder gevaarlijke dieren.
Gek genoeg heeft het wat om door gebied heen te rijden met riviertjes en ‘creeks’ waarvan je weet dat er krokodillen wonen. Dat is niet eng, als je maar bij de waterkant weg blijft. Om je daar aan te herinneren staan er waarschuwingsborden bij de waterkant. Ook grote spinnen hebben we gezien, inclusief de Redback spin, één van mijn grootste angsten vooraf, op het plafond van een wc-gebouwtje. We leven nog steeds, dus het valt reuze mee (Als ze maar niet onverwacht opduiken en netjes afstand houden en…en…)

Gek op de natuur hoopten we weer wat wildlife te spotten. Dieren in hun eigen habitat, dat is het mooiste.
De jongens en Peter hadden hun zwembroek aan als korte broek. Het zou niet de eerste keer zijn dat er zich een gelegenheid voor deed om te zwemmen. Ook deze keer hadden ze geluk. Na een lange slingerende weg door het natuurgebied werd ons verteld dat er aan het einde van een wandelroute een waterval was waar gezwommen kon worden. Omdat het niet lang geleden geregend had, moesten we eerst drie keer door een floodway rijden (daar waar een waterval de weg kruist en het water de weg over stroomt naar lager gelegen gebied) voordat we bij het wandelpunt kwamen. We wandelden het slingerpaadje door het regenwoud en de mannen namen aan het eind een frisse duik in het ijskoude water van de Broken river fall. Brrrr.

Hoogtepunt van de dag (voor mij) was aan het einde van de middag. We stonden op een brug te kijken naar een riviertje in de hoop een platypus (=vogelbekdier) te spotten. Ik verwachtte niet dat we er echt één zouden zien, maar na op verschillende plaatsen langs de waterkant te kijken, zagen we er één! Daar was ie dan; een vogelbekdier (laten we hem Perry noemen). Perry was druk bezig. Steeds weer opnieuw kwam ie boven water, zwom een stukje en dook weer naar beneden. Het is helemaal niet zo’n groot beest, ik schat 25 cm. De ontmoeting met Perry maakte de mooie dag een bijzondere. Uniek om zo’n beestje in het wild te zien.

8 Comments

  1. Prachtige plaatjes en dan is dat beestje van 25 cm het hoogtepunt:) liefs uit Epe!

  2. Iedere keer weer een mooi verhaal van jullie. Ik herken het en beleef het in mijn gedachten weer mee. Herinnering die je nooit meer vergeet. Fijne Reis.

  3. Wat een mooie verhalen. Graag was iknerbijngeweest. Jaloers op zo’n mooie reis

  4. Wat n reis zeg!! Wat zie je dan veel bijzondere dieren. Geweldig mooie foto’s! Have fun!

Comments are closed.