Golden Triangle; drie landen punt

Posted from Wiang, Chiang Rai, Thailand.

Het heeft ons geen extra stempel in ons paspoort opgeleverd, maar wel een nieuw vlaggetje voor op onze tas. We hebben voet gezet op Laotiaanse bodem…

Chris, our personal Thai speaking guide ;-), nam ons een dag mee naar de Golden Triangle. Het Drielandenpunt waar Birma (Myanmar), Laos en Thailand samen komen. De grens is de grootste en langste rivier van Azië; de Mekong.
Met Chris op pad zijn is beslist niet saai en zeer aan te bevelen. Zoveel optimisme, humor en energie in één persoon. We voelen ons bevoorrecht hem ‘our friend’ te kunnen noemen. De jongens zijn ook gek met hem.

Na een stop bij een bakkerij aan de Thaise kant van de Mekong, reden we naar het Drielandenpunt. We bezochten het opiummuseum en natuurlijk wilden we van de gelegenheid gebruik maken om ook even de grens van Laos over te gaan. Dat deden we op een nogal spectaculaire manier…. We hebben inmiddels heel wat vervoersmiddelen gehad en nu konden we de speedboot daaraan toevoegen!
Met twee lange houten speedboten vlogen we over de Mekong. Dat ging heel hard…. eh….zei ik al dat het hard ging? Eerst een stukje richting Birma en toen terug, met nòg meer snelheid… We meerden aan bij Laos.

Op Laos maakten we kennis met een tam aapje en een zwarte beer. Verder hebben we wat rond gekeken op een marktje en onze voetstappen er achter gelaten. Al met al was het een hele leuke dag, Thank you Chris, en staat dit bezoekje ook mooi op ons wereldreis-reis-lijstje.

6 Comments

  1. Haha dat is weer eens wat anders…vlooien zoeken ipv luizen en dat nog wel door een “schattig” aapje!!! Haha
    Veel plezier nog!

  2. Wat een mooie foto’s hebben jullie weer gemaild.
    Hebben jullie nog ruimte in je hoofd om dit allemaal op te slaan.
    Jullie hoofden moeten wel propvol zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *