Terugblik op Chiang Rai

De weken zijn voorbij gevlogen. Een maand lang zijn we in Baanfarm, een dorpje tegen Chiang Rai aan, gebleven.
Wat hebben we het leuk gehad bij Chris en Esther! We hebben er bijzondere vrienden bij gekregen. Precious memories.

Een berg herinneringen…. We zijn met Esther meegeweest met de HIV ministry waarbij mensen van de Akha en de Lahu werden bezocht. We gingen mee naar de Thaise kerk waar Chris en Esther zondags heen gaan. Alles was in het Thai en toch was er veel herkenning en overeenkomst. God is overal en Dezelfde, en dat beleef je. We hebben met z’n allen een fietstocht gemaakt naar de dam. De jongens konden mee sporten op de school van Joshua en Jasmine. We deden mee met het Hollandse optreden op International Day op diezelfde school.
We gingen uit eten en we hebben een middag gebowld.
We zijn een paar keer de stad in geweest en naar de nightbazar. We gingen naar the Golden Triangle….. ,het drie landenpunt. We zijn naar Elephant village geweest. We zaten zaterdagochtend om 7:15 uur aan de noodles (ontbijt) voor Thanksgiving day in het dorp ..enz.

Te veel om op te noemen en eigenlijk had ik het bij moeten houden in dit reisverslag omdat er veel meer te vertellen is dan alleen een opsomming van uitjes die we gemaakt hebben.
Het was een bijzonder leuke maand. Leuk om met Chris, Esther en de kinderen op te trekken. Ook onze jongens hebben er nieuwe vrienden bij. Hoe zal ik het zeggen?   Chris en Esther zijn een aanwinst voor Thailand. Wij hebben gezien hoe zij zich inzetten voor de mensen om hen heen. Hun liefde en compassie voor de Thai. Hoe zij andere mensen inspireren en stimuleren. Vol vertrouwen en in afhankelijkheid van God. Heel mooi.

Naast alle leuke uitstapjes hebben we gedurende ons verblijf onze handen ook uit de mouwen gestoken. We wilden graag wat voor Esther en Chris doen. Zij staan altijd klaar voor anderen… We hebben kunnen helpen met het opknappen van hun huis. Wat spullen verplaatst, opgeruimd en uitgezocht en Peter heeft het huis van binnen (woonkamer en keuken) en buiten (de muren) geschilderd.

4 Comments

 1. dag lief gezin, heerlijk die enthousiaste verhalen. gelukkig ligt Chiang Rai om de hoek, je kunt er zo nog een keer naar toe:) liefs Rebekka

 2. Die verkorte opsomming klinkt al fantastisch! En mooi dat Peter zijn vak weer even bij heeft kunnen houden, dan verleert hij het niet 😉 Fijn dat jullie dit gezin hebben kunnen helpen en zelf ook weer mooie herinneringen hebben gemaakt.

 3. Lieve Peter, Mellody, Jesse, Jefta, Hidde en Levin,
  We hebben het heel erg fijn gevonden jullie hier te hebben.
  Dank je wel, voor jullie enorme bemoediging voor ons op allerlei manieren.
  Het was ook heel fijn, om zoveel momenten met jullie te kunnen delen, over hoe het hier toe gaat. Kostbare momenten!!!!
  Goede reis verder, we houden jullie verhalen goed in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *